Ujedinjena opozicija u Čačku

Ujedinjena opozicija u Čačku

Čačanska opozicija na zajedničkoj konferenciji za novinare iznela stav da se novi poslovnik o radu Skupštine Čačka donosi nelegalno

0

Nova Srbija, Dveri i Grupa građana „Za napredniji Čačak“ danas su održali zajedničku konferenciju za novinare na kojoj su istakli da vladajuća većina u Čačku nasilno pokušava da donese novi poslovnik o radu Skupštine grada kršeći pri tom, kako su rekli, sve zakonske norme. Aleksandar Tanasković, šef Odborničke grupe Dveri rekao je da je vlast izbacila nekoliko stotina pravno valjanih amandmana bez adekvatnog zakonskog obrazloženja zašto oni nisu pravno utemeljeni.

– Mi smo čak donosili i amandmane iz republičke Skupštine koji su donošeni po istom principu koji smo mi predložili, ali smo došli u situaciju da gospoda Igor Trifunović i Aleksandar Maksimović bolje poznaju pravo od čitave Skupštine Republike Srbije. Da li je ovo taj novi početak koji je gospodin Milun Todorović, gradonačelnik Čačka obećao građanima ovog grada? Da li je ovo ukidanje slobode, prava, demokratije i stečenih prava u gradu Čačku? Naravno da jeste. Zbog ovoga mladi ne ostaju u Čačku jer vide šta se dešava. Opozicija će sigurno pokušati svim legalnim i legitimnim sredstvima da zaustavi nasilje koje Igor Trifunović i Aleksandar Maksimović sprovode, rekao je Tanasković.

Vlast sabotira opoziciju

Vladica Gavrilović, šef Odborničke grupe Nova Srbija kaže da kada je ova stranka predavala vlast sadašnjoj vlasti nije znala da se radi o nedemokratskim snagama koje će gušiti svaku slobodnu reč.

– Danas imamo situaciju da vlast sabotira opoziciju tako što, umesto da nam Predlog poslovnika dostave 30 dana pre sednice, oni to urade šest dana pre misleći da nećemo moći adekvatno da odreagujemo. Međutim, čačanska opozicija je veoma politički promućurna i iskusna, uspeli smo i za tih šest dana da podnesemo amandmane i onda vlasti nije ostalo ništa drugo nego da ih proglasi pravno nemogućim. Ulazimo u buran i turbulentan period, na žalost u Čačku ovako nikada nije bilo, rekao je Gavrilović.

Borićemo se za svako slovo istine

Aleksandar Radojević iz Grupe građana „Za napredniji Čačak“ smatra da je sve u vezi sa novim poslovnikom nepotrebna priča, odnosno farsa koju je osmislila vladajuća koalicija u Čačku.

– Vlast kaže da su skupštinska zasedanja skupa jer ih opozicija namerno odugovlači da bi uzimala dnevnice što je apsolutna neistina. Ovom izmenom poslovnika koja se radi na nelegalan način krše se svi osnovi onoga što se zove zakon i pravo. Na jučerašnjoj sednici Komisije za Statut, pravnik koji je sednicu vodio, ni na jedan upit od strane nas prisutnih nije odgovorio u skladu sa važećim Poslovnikom i zakonom. Ipak, mi ćemo se boriti za svako slovo istine i za sve ono što građani i birači treba da čuju od nas, rekao je Radojević.

POSTAVI ODGOVOR