Ukinuta vanredna situacija u delu opštine Knić

Ukinuta vanredna situacija u delu opštine Knić

Vanredna situacija je ostala na snazi u sedam sela, a radovi na sanaciji štete su u toku

0

Nakon 47 dana vanredne situacije posle bujičnih poplava na teritoriji opštine Knić, danas je na sednici Štaba za vanredne situacije doneta odluka da se u 29 do 36 sela ove opštine ukine vanredna situacija.

– Vanredna situacija je ostala na snazi u selima u južnom delu opštine Knić, a to su Guberevac, Balosave, Leskovac, Pajsijević, Vrbeta, Gruža i Grabovac. Osim poplave, ova sela su pretrpela olujno nevreme sa obilnim padavinama, jakim vetrovima i krupnim gradom u dva navrata u poslednjih 47 dana, tako da smo Komisiju za procenu štete na poljoprivrednim kulturama vraćali još dva puta na popis u ovih sedam sela, kaže Miroslav Nikolić, predsednik opštine Knić.

Preduzete sve mere za saniranje štete

Na sednici Štaba za vanredne situacije doneta je i odluka o merama koje treba preduzeti za sanaciju infrastrukture, od uređenja asfaltnih i atarskih puteva i mostova do završetka procene štete na poljoprivrednim kulturama.

– Na celoj teritoriji opštine Knić trenutno radimo sa osam ekipa na sanaciji puteva i infrastrukture, završavaju se svi papiri i dokumentacija za saniranje vodotokova Gruže, od granice sa opštinom Kraljevo do brane na akumulaciji Gružanskog jezera, kao i za vodotokove drugog reda.

Velika oštećenja pretrpeli su atarski putevi, a treba sanirati osam klizišta i 16 mostova, od kojih je sedam potpuno uništeno, a devet znatno oštećeno. Sve ove radove opština Knić će izvesti uz značajnu pomoć države, pre svega Sektora za vanredne situacije, Ministarstva poljoprivrede, „Srbija Voda” i „Puteva Srbije”.

– Mogu sa zadovoljstvom da kažem da uspešno sarađujemo sa državnim institucijama od kojih dobijamo značajnu pomoć za sanaciju štete koja se procenjuje na preko 760 miliona dinara, rekao je predsednik opštine Knić.

POSTAVI ODGOVOR