Претрага
[rstr_selector]

Ukinuta vanredna situacija u opštini Lučani

Na sednici Štaba za vanredne situacije u Lučanima, juče je ukinuta vanredna situacija koja je, zbog elementarnih nepogoda pre dvadesetak dana uvedena u delu ove opštine. Milivoje Dolović, zamenik predsednika opštine, kaže da su klizišta najveće štete nanela putevima, dok komisije još uvek procenjuju štetu na poljoprivrednim gazdinstvima.
– Najvažniji zaključak sednice Štaba za vanredne situacije jeste da je ukinuta vanredna situacija na delu teritorije opštine Lučani koje je proglašeno zbog elementarnih nepogoda, u vidu poplava i klizišta. Sumirali smo zaključke komisije o oštećenjima koja se odnose na klizišta, prvenstveno na nekategorisanim i opštinskim putevima drugog reda. Po proceni naše komisije šteta samo na klizištima na opštinskim putevima prvog i drugog reda, nekategorisanim putevima je oko 26 miliona dinara, izjavio je Milivoje Dolović, dodajući da je Štab za vanredne situacije ove opštine doneo odluku o izradi plana odbrane od poplava koji mora biti urađen u narednih šest meseci.

Šteta na poljoprivrednim kulturama se još procenjuje

guca2Prema Dolovićevim rečima, najveće štete od nevremena su ipak pretrpeli usevi i voćnjaci u kojima komisije za procenu još uvek rade.

– Štete na poljoprivrednim gazdinstvima i usevima se još uvek popisuju i prve su procene da će se i one meriti milionima dinara. Na sreću, na objektima nije bilo prevelikih šteta, ali ih je bilo u pojedinim mesnim zajednicama kada smo imali onaj grad, kojom prilikom je u jednom dejstvu ispaljeno 77 protivgradnih raketa – kaže Dolović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *