Претрага
[rstr_selector]

Uklonjen deo mazuta iz Moravice

Mazut sa površine Moravice u blizini Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Ivanjici je uklonjen, a očišćen je i deo zemlje kod atmosferske cevi gde je došlo do izlivanja u reku, kaže Budislav Vukašinović, načelnik opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Prema njegovim rečima, u Ivanjicu su došle stručne ekipe iz Vršca koje utvrđuju razlog curenja iz cisterne za skladištenje mazuta, a angažovane su i ekipe iz Beograda kako bi se očistile i preostale količine mazuta na reci.

– Sve je pokupljeno, tečni deo je smešten u burad, a zemlja je skupljena u kontejnere, pa će to ići na uništavanje. Taj posao će obaviti firma koja je za to ovlašćena. Došle su nam ekipe iz okoline Vršca koje rade na čišćenju cisterne i utvrđuju razlog zbog čega je ona pukla. Oni imaju svoje uređaje i hemikalije, tako da sada čiste cisternu i pokušavaju da utvrde da li može da se popravi. Ekipa iz Beograda je jutros došla kako bi očistila preostale količine mazuta, kojeg još ima na nekoliko mesta prema Prilikama, tamo gde je mirna voda, rekao je Vukašinović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *