Ukoliko se nastave hladna jutra, JKP za grejanje Čačak će uključivati sistem...

Ukoliko se nastave hladna jutra, JKP za grejanje Čačak će uključivati sistem u jutarnjim satima

„Velike su oscilacije u temperaturama, ujutru je hladno, ali preko dana su visoke temperature, a nama je nezgodno uključivanje celog sistema i grejanje vode u celom sistemu za sat ili dva dnevno“

0

Iako je grejna sezona zvanično počela 15. oktobra, zbog toplog vremena JKP za grejanje Čačak od prošle nedelje ne isporučuje toplotnu energiju ni u jutarnjim satima.

Miljan Štrbac, rukovodilac tehničkog sektora u ovom preduzeću, kaže da su se pojedini građani žalili na ovakvu odluku jer su jutra hladna, zbog čega će najverovatnije od srede ili četvrtka stanovi tokom jutarnjih sati biti grejani.

– Toplotnu energiju ne isporučujemo zbog visokih temperatura, odnosno zbog miholjskog leta. Međutim, građani nam se javljaju sa žalbama da je u jutarnjim satima prisutan mraz i da je hladno, tako da ćemo ovih dana pratiti jutarnju temperaturu. Ako ona i dalje bude u padu, mislim da ćemo od srede ponovo početi sa grejanjem i to ujutru od 6.00 do 8.00 sati. Velike su oscilacije u temperaturama, ujutru je hladno, ali preko dana su visoke temperature, a nama je malo nezgodno uključivanje celog sistema i grejanje vode u celom sistemu za sat ili dva dnevno. Međutim, ako i dalje jutra budu izrazito hladna, kao što je to bio slučaj jutros kada je bilo samo šest stepeni, mi ćemo svakako grejati, kaže Štrbac.

POSTAVI ODGOVOR