[rstr_selector]

Ulica Đorđa Tomaševića – Skadar na Moravi

Radovi na rekonstrukciji ulice Đorđa Tomaševića u Čačku počeli su sredinom septembra 2010. godine i još uvek nisu završeni. Osim ponekog putara koji se povremeno može videti u ovoj ulici, intervencije na njoj imala je i gradska administracija.

Na predlog meštana Ljubića, ova saobraćajnica nedavno je preimenovana i čim prođe skupštinsku proceduru nosiće ime Bulevar Tanaska Rajića.

Međutim kako god se zvala ova ulica i dalje ima brojne nedostatke, koje svako ko njome prođe ne može, a da ne primeti. U ovoj ulici nalazi se na desetine firmi u koje svakodnevno dolaze ljudi, međutim za njih je parkiranje nemoguća misija jer projektant u ovoj saobraćajnici nije predvideo nijedno parking mesto. Najveći problem imaju trgovine u koje se ulazi sa same ulice, pa se dostavna vozila redovno zaustavljaju na samom kolovozu ili trotoaru. Mnogo veći problem imaju pešaci koji se dobrim delom ove ulice kreću saobraćajnim trakama jer su trotoari zakrčeni parkiranim automobilima, ili ih uopše nema.

Na pojedinim deonicama umesto trotoara nalaze se gomile zaostalog šuta koji je nasut po zemlji i iz koga raste šiblje. Na mnogim mestima trotoari su potonuli, a tek postavljeni ivičnjaci se krune.

Po broju udesa, velike su šanse da ova saobraćajnica zauzme vodeće mesto u čačanskom kraju. Neravnine na kolovozu, „grbavi“ trotoari, okrpljen tek postavljen asfalt, šahte na svakom koraku, samo su neki od razloga što u narodu postoji pošalica da se ova ulica dobije ime po doktoru Frankenštajnu jer najviše podseća na neki od njegovih eksperimenata. U ovoj veoma brzoj saobraćajnici, tek ponegde postavljeni su saobraćajni znaci i obeleženi pešački prelazi.

Juče, nedaleko od pumpe 7. juli, zatekli smo ekipe putara užičkog preduzeća „Putevi“, kako kopaju rupe za stubove vertikalne saobraćajne signalizacije. Putari kažu da je u planu postavljanje 70 znakova.

Stanari ove ulice već su se navikli na prisustvo putara, koji skoro četiri godine izvode ili saniraju već izvedene radove. Na raskrsnici ulica Đorđa Tomaševića i Isaila Bojovića zatekli smo stanare koje i dalje prate nevolje zbog loše izvedenih radova:

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *