[rstr_selector]

Ulice Devet Jugovića i Jaše Prodanovića bez vode

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrZbog pucanja vodovodne cevi jutros je zatvorena voda u ulicama 9. Jugovića i Jaše Prodanovića. Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda kvar će biti saniran do 12 sati. U Gornjem Milanovcu je registrovan manji kvar u Ljubićkoj ulici kod broja 13. Radovi na saniranju kvara izvodiće se u toku pre podneva kada je moguće kratkotrajno zatvaranje vode.

Hitna pomoć

hitnaU Hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 48 pacijenata, a 38 puta su intervenisali na terenu. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 30 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta.

Bioprognoza

bio-prognoza-3-servis-obrOčekuje se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Izvestan oprez se savetuje osobama sa obolјenjima srca i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti problemi sa snom, razdražlјivost i glavobolјa. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i adekvatna zašita od UV zračenja. Oprez se savetuje svim učesnicima u saobraćaju.

Uprava saobraćajne policije

stop2Na putevima ka Guči u toku  prethodna 24 sata nije bilo saobraćajnih nezgoda, rekli su u čačanskoj saobraćajnoj policiji, dok su se u Čačku dogodile dve, a jedna u Gornjem Milanovcu u kojima nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrole biće do 16.00 časova na putnom pravcu od Preljine ka Ovčar Banji.
A kako bi se saobraćaj odvijao nesmetano i bezbedno ka Guči, saobraćajna policija će tokom trajanja Sabora neprekidno kontrolisati državne puteve na svim prilazima prestonici trube. Zbog radova je obustavljen saobraćaj na putu Lučani – Guča i odvija se alretnativnim pravcima preko Markovice, Pakovraća i Graba, koji su obeleženi vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

Stanje na putevima

autoputPočetak vikenda i špic letnje turističke sezone donosi pojačan saobraćaj na svim putevima a posebno ka Hrvatskoj, Mađarskoj, Crnoj Gori, Bugarskoj i Makedoniji, saopštili su iz AMSS. Svake godine u ovim danima avgusta značajno je pojačan saobraćaj kroz Srbiju kada treba očekivati veće zastoje na putevima i graničnim prelazima. U toku je Sabor trubača u Guči pa je veći broj vozila i usporenija vožnja moguća ka Čačku i na Ibarskoj magistrali, a saboraši moraju znati da je saobraćaj obustavljen na deonici Lučani – Guča zbog radova kod Liške stene, pa se vozila  preusmeravaju na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.
Naizmenično propuštanje vozače očekuje na nadvožnjaku na obilzanici oko Čačka, a izvode se radovi na pojačanom održavanju na putu od Pakovraća ka Užicu, kao i na deonici Preljina – Mrčajevci gde se saobraćaj odvija uz naizmenično propuštanje, a isti režim saobraćaja je i na deonici Guča – Ivanjica gde su u toku su radovi na sanaciji klizišta kod mesta Vučkovica.
Na mostu preko potoka Suva jaruga na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac zbog radova je zatvorena desna kolovozna traka, a saobraćaj se naizmenično odvija levom kolovoznom trakom u smeru ka Gornjem Milanovcu.
Do 29. avgusta izvode se radovi na rehabilitaciji mosta preko  Đetinje na deonici Požega – Arilje, gde se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom uz naizmenično propuštanje vozila.

Porodilište

bebee-servis-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je pet beba, četiri dečaka i jedna devojčica.

Поделите вести