Umeren saobraćaj i povoljni uslovi za vožnju

Umeren saobraćaj i povoljni uslovi za vožnju

0
Foto: Pixabay
Stanje na putevima

Vozače će danas pratiti uglavnom povoljni uslovi za vožnju. Tokom dana će biti uglavno suvo vreme, ali se u nižim predelima niska oblačnost može zadržati nešto duže, dok je na višim planinama moguć sneg. Saobraćaj je umerenog intenziteta, a na naplatnim rampama se prolazi bez zadržavanja. Zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave poledice na putevima, naročito na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na mostovima. Opreznija vožnja je potrebna i zbog mogućih odrona, a zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na putnim pravcima Jošanička Banja – Kopaonik i Kopaonik – Rudnica.
Završeni su radovi na asfaltiranju deonice Beranovac – Goč, u mestu Jovac i saobraćaj se odvija normalno, a zbog radova u punom profilu regionalnog puta Crkvine – Tutin saobrćaj je obustavljen i preusmeren na putne pravce Pazarište – Dojeviće – Novi Pazar i Novi Pazar – Bregovi – Tutin.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja kako na putničkim, tako i teretnim terminalima.

Elektrosnabdevanje

Na elektromrežama u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici nema kvarova, a nema ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do isključenja struje. Na području Dragačeva će zbog radova na elektromreži od 8.00 do 15.00 časova bez struje biti zaseok Terzići u Dučalovićima.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda u Ulici Gvozdena Paunovića kod broja 25 je došlo do kvara na vodovodnoj mreži. Biće saniran u toku dana, a moguće je kratkotrajno nestajanje vode u ulici dok traju radovi. U ostalim delovima Čačka snabdevanje vodom je redovno.
Zbog radova na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu od 9.00 do 11.00 sati doći će do prekida u vodosnabdevanju u Karađorđevoj ulici od raskrsnice sa Drinčićevom do raskrsnice sa Kursulinom i u delu sa Kursuline ulice.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 44 puta na terenu, a u ordinaciji su lekari pregledali 28 pacijenata. U Gornjem Milanovcu je bilo manje posla za lekar hitne medicinske službe koji su obavili 14 ambulantnih pregleda i četiri kućne posete.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima. Kod osetljivih osoba je moguće smanjenje radne sposobnosti. Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se pojačana koncentracija.

Policijska uprava

U Ivanjici, Guči i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. U Čačku se dogodila jedna u kojoj je jedno lice lakše povređeno, a u Gornjem MIlanovcu su evidentirane dve u kojima su povređena dva lica od kojih je jedno zadobilo teške telesne povrede.

 

 

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR