[rstr_selector]

Umeren saobraćaj, kolovozi mestimično vlažni

Oblačno vreme sa slabom kišom koja pada u Šumadiji i južnim krajevima Srbije uslovljava da se saobraćaj, koji je umerenog intenziteta, odvija po pretežno mokrim kolovozima. U ostalim područjima kolovozi su suvi, a prema prognozi meteorologa, tokom dana treba očekivati kišu i u ostalim krajevima. 

Magla smanjuje vidljivost  na području Zlatibora i Crnog Vrha.

Vozačima se savetuje da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu uz održavanje većeg odstojanja između vozila. Ovakve vremenske prilike dopirnose i pojavi sitnijih odrona na deonicama trasiranim duž nestabilnih kamenih kosina.
Na putu Kneževići-Kremna na vijaduktu Šljivovica, zbog oštećenja kolovoza saobraćaj se obavlja jednom kolovoznom trakom. Kraj radova predviđen je za 15. novembar, a brzina kretanja vozila ograničena je na 20 kilometara na čas.
U okviru radova na izgradnji autoputa između Ljiga i Gornjeg Milanovca u naselju Dići saobraćaj se obavlja prema postavljenoj signalizaciji naizmeničnim propuštajem vozila.
U toku su radovi na rekonstrukciji tri tunela na magistralnom putu Podgorica – Kolašin, pa se saobraćaj obustavljati u terminima od 9h do 11h, od 14 do 16h i noću od 23h do 3 sata ujutru.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Поделите вести