Претрага
[rstr_selector]
Ilustracija

Umeren saobraćaj na većini putnih pravaca

Stanje na putevima

autoputOvog vikenda je nešto umerenji saobraćaj na autoputevima u odnosu na prethodne dane vikenda, ali i dalje pojačan ka Mađarskoj i Hrvatskoj, saopštio je Automoto savez Srbije. Slično je i na putevima koji vode ka vikend naseljima i izletištima, kao i na magistralama iz pravca Crne Gore.
Radovi na vijaduktu na obilaznici oko Čačka nisu završeni, pa se saobraćaj i dalje odvija uz naizmenično propuštanje vozila, a usporena vožnja vozače očekuje i na više deonica na putu od Čačka ka Užicu gde je zbog radova saobraćaj regulisan semaforskom signalizacijom. U toku je i rehabilitacija mosta preko Đetinje na deonici Požega – Arilje koja će trajati do 20. septembra, a u toku radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Isti režim saobraćaja je i zbog radova na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na deonici Batočina – Ravni Gaj – Kraljevo.
Zbog radova kod Liške stene saobraćaj je obustavljen na deonici Lučani – Guča. Putnički saobraćaj je preusmeren na alternativne putne pravce Guča – Turica – Tijanje – Negrišori – Lučani i Lučani – Puhovo – Turica – Guča, a teretni se odvija putnim pravcem Ovčar Banja – Čačak – Karaula – Guča.

Uprava saobraćajne policije

policijaPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda, dok je u Lučanima evidentirana jedna u kojoj su dve osobe zadobile lakše telesne povrede.

Vodosnabdevanje

voda-80x80-servis-vodosnabdevanjeNa vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova, a radovi koje izvode radnici Vodovoda neće uslovljavati zatvaranja vode. U Gornjem Milanovcu se danas izvode radovi na magistralnom cevovodu za Svračkovce i Negrišore, a prema informaciji iz milanovačkog komunalnog preduzeća, za vreme radova moguća su kratkotrajna isključenja vode.

Hitna pomoć

hitna-pomocU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata zabeleženo je 45 pregleda, a lekari su na terenu intervenisali 32 puta. U isto vreme ivanjička Hitna pomoć je imala ukupno 72 intervencije od kojih 68 u ordinaciji, a četiri na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaDanas se očekuju povolјne biometeorološke prilike i termički uslovi u domenu optimalnih vrednosti. Izvesne tegobe mogu imati osobe sa srčanim obolјenjima, a astmatičarima se savetuje oprez u jutarnjim satima. Od meteoropatskih reakcija moguća je nervoza.

Porodilište

porodiliste malaU porodilištu bolnice u Čačku u toku jučerašnjeg dana rođene su dve bebe i to dva dečaka, a u isto vreme u Gornjem Milanovcu je rođen jedan dečak.

Поделите вести