Претрага
[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Umeren saobraćaj, oprez na deonicama gde se izvode radovi

Stanje na putevima

radovi-na-putuPrema informaciji iz Auto-moto saveza Srbije, kolovozi su suvi, a vidljivost je dobra što uslovljava i dobru prohodnost puteva. Saobraćaj  je umerenog inteniziteta, a veći oprez se savetuje na putevima na kojima ima radova kao što je na deonici između Mrčajevaca i Bresnice gde će se danas do 17.00 časova saobraćaj odvijati usporeno, uz naizmenično propuštanje vozila.
Za sutra su planirani radovi na deonici Pranjani – Trbušani od 08.00 do 17.00 časova, gde će se izvoditi radovi na redovnom održavanju puta kod Miokovaca. Za vreme radova saobraćaj će se odvijati usporeno, uz naizmenično propuštanje vozila, a isti režim saobraćaja biće u subotu 14. aprila u periodu od 08.00 do 17.00 časova kod kružnog toka u Konjevićima zbog radovi na redovnom održavanju puta od Preljine ka Konjevićima.
Od 16. do 20. aprila izvodiće se radovi na kavanju kosina na deonici Pakovraće-Kratovska stena, kod Ovčar Banje. Za vreme  radova koji će se izvoditi od 08.00 do 17.00 saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila sa povremenim obustavama u trajanju od 15-20 minuta.
Na putu koji od Topole vodi ka Rudnidku zbog radova na periodičnom održavanju, vozila se naizmenično propuštaju, a na ovom putnom pravcu je na snazi zabrana saobraćaja vozilima čija ukupna masa prelazi tri i po tone.

Uprava saobraćajne policije

policija-servis-obrPrema podacima čačanske Uprave saobraćajne policije, na putevima u Moravičkom okrugu u toku prethodna 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nezgoda i to u Gornjem Milanovcu u kojoj je jedno lice zadobilo teške telesne povrede. Radari će do 22.00 časa biti na frekventnijim saobraćajnicama u gradu.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrNa vodovodnoj mreži u Čačku ima manjih kvarova, ali radovi na njihovom saniranju neće usloviti zatvaranja vode, kažu u čačanskom „Vodovodu“ i dodaju da se zbog radova na izgradnji vodosistema Vranići – Milićevci – Sokolići vozačima savetuje da ispoštuju  privremenu vertikalnu signalizaciju na delu puta od Škole u Trbušanima do regionalnog puta prema Miokovcima.
U Gornjem Milanovcu će zbog planiranih radova od 08.00 do 12.00 sati bez vode biti Ulica Miloša Đurića i delovi naselja Nevade.

Hitna pomoć

hitna-pomocU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 42 pacijenta, a na terenu su intervenisali 21 put. U Gornjem Milanovcu je bilo 38 pregleda i devet kućnih poseta, a ivanjička Hitna pomoć je imala 66 intervencija u ordinaciji, a sedam na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaUsled relativno nepovolјne biometeorološke situacije moguće su tegobe kod osoba sa obolјenjima kardiovaskularnog sistema kao i kod astmatičara. Zbog očekivane maksimalne dnevne temperature vazduha u domenu znatno iznad prosečnih vrednosti savetuje se adekvatno odevanje i umerena fizička aktivnost. Hroničnim bolesnicima se preporučuje izbegavanje fizičkog napora i oprez prilikom boravka na otvorenom. Moguća je glavobolјa i malaksalost. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja, kao i oprez u saobraćaju.

Porodilište

bebee-servis-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dve dveojčice i jedan dečak, a u isto vreme u Gornjem Milanovcu su rođene dve devojčice.

Поделите вести