Претрага
[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Umeren saobraćaj, popodne mogući pljuskovi

Vodosnabdevanje

cesma1_80x80U Balkanskoj ulici kod broja 24 u Čačku je došlo do pucanja vodovodne cevi. Kvar će biti saniran u toku dana, a do popravke kvara moguće je kratkotrajno zatvaranje vode. U ostalim delovima grada, snabdevanje vodom je redovno. Prema informaciji iz JKP „Gornji Milanovac“ zbog radova na saniranju kvarova do 11.00 sati bez vode će biti ulice Đenerala Terzića, Đenerala Milića i Jakova Obrenovića, do 13.00 časova Ulica Vuka Karadžića, a do 14.00 Solunska i Sremskog fronta.

Bioprognoza

bioprognozaBiometeorološke prilike će nepovolјno uticati na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Naročit oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Reumatski bolovi i neraspoloženje su mogući kao meteoropatske reakcije. Povećan oprez se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

hitna-pomocHitna pomoć u Čačku je intervenisala u toku prethodna 24 sata 82 puta, 40 pregleda je obavljeno u ordinaciji, dok su na terenu evidentirane 42 intervencije. U isto vreme, milanovački lekari su pregledali 30 pacijenata u ordinaciji, a obavili su i 13 kućnih poseta.

Policijska uprava

stop2Prema podacima iz čačanske Policijske uprave u toku  prethodna 24 sata na teritoriji Moravičkog okruga dogodile su se tri saobraćajne nezgode, od kojih su dve bile u Čačku, a jedna u Gornjem Milanovcu. Povređeno je pet osoba, od kojih je jedna zadobila teške telesne povrede. Radarske kontrole će biti u Zablaću do 11.00 sati, u Bresnici do 12.00, a na gradskim saobraćajnicama do 22.00 časa.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaPrema najavama meteorologa vozače danas očekuje slično vreme kao i tokom jučerašnjeg dana, smenjivaće se i sunce i oblaci, a moguća je i kiša sa grmljavinom, saopštili su iz AMSS. Drugi radni dan u nedelji donosi umeren intezitet saobraćaja, a vozači treba da obrate pažnju i smanje brzinu ukoliko se budu kretali po vlažnom kolovozu kao i da drže dovoljno rastojanje u odnosu na druga vozila jer je zaustavni put po mokrom kolovozu duži. Sporija vožnja biće potrebna posebno na putevima u planinskim predelima gde česti odroni mogu dodatno otežavati bezbednu vožnju, a dodatni oprez savetuje se i na deonicama na kojima se saobraćaj zbog radova odvija izmenjenim režimom.
Radovi na rehabilitaciji mosta preko Đetinje na deonici Požega-Arilje, produženi su do 20. septembra, a u toku radova saobraćaj se odvija jednom trakom uz naizmenično propuštanje vozila. U toku su radovi i na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na deonici Batočina – Ravni Gaj – Kraljevo, gde se saobraćaj takođe odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. I dalje se izvode radovi na deonici Tučkovo – Jelen Do – Rasna – Gorjani – Uzići – Sevojno, gde se saobraćaj na više deonica odvija uz semaforsku regulaciju jednom kolovoznom trakom.
Na nadvožnjaku na obilzanici oko Čačka saobraćaj se odvija uz naizmenično propuštanje vozila.

Porodilište

Ubeba-80x80-servis toku jučerašnjeg dana u čačanskom porodilištu je rođeno pet beba, dve devojčice i tri dečaka, a u Gornjem Milanovcu je rođen jedan dečak.

Поделите вести