[rstr_selector]

Umeren saobraćaj, putevi uglavnom prohodni

Oblačno je u većem delu Srbije, a slab do umeren sneg pada na području Kragujevca, Dimitrovgrada i u Vranju. Sumaglice ima u Beogradu, Kraljevu i Ćupriji, kao i ponegde po kotlinama i uz rečne tokove. Saobraćaj je slabijeg intenziteta, ali se pojačanje očekuje u kasnijim popodnevnim satima.

U planinskim predelima, naročito Užica, Ivanjice, Sjenice, Niša, Novog Pazara i Požarevca i na prilazima Kopaoniku, pored novoformiranog snežnog pokrivača opasnost u vožnji predstavlja i poledica. Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje ka Tari, preko Debelog brda, na prilazima Kopaoniku, Goču na putu Mionica – Divčibare, Mali Zvornik – Loznica – Valjevo, Valjevo – Podbukovi i u višim predelima Ivanjici.

Sve dežurne službe koje su zadužene za zimsko održavanje puteva su na terenu i intenzivno rade na čišćenju i posipanju kolovoza, ali vozači moraju da prilagode vožnju uslovima na putu, smanje brzinu i voze na bezbednom odstojanju od vozila ispred sebe, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Odroni su učestali kroz stenske useke i klisure, posebno treba pripaziti kroz Ovčarsko-kablarsku, Sićevačku i Grdeličku klisuru, kao i na putevima Ivanjice i Novog Pazara.

Na deonicama gde se izvode radovi neophodno je poštovati saobraćajnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima zadržavanja su oko 30 minuta u oba smera.

Поделите вести