[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Umeren saobraćaj, za vikend se ponovo očekuju gužve

Stanje na putevima

Saobraćaj je umerenog intenziteta i očekuje se da tako bude do pretposlednjeg vikenda u avgustu. Mali predah od letnjih vrućina sigurno je dobrodošao vozačima jer ih već u narednim danima očekuje porast dnevnih temperatura i jači intenzitet saobraćaja koji uvek donosi usporenu vožnju sa čestim zastojima i uz duža zadržavanja na graničnim prelazima.
Danas će doći do obustave saobraćaja na deonici Kamenica – Goč 09.00 do 19.00 časova, a alternativni putni pravac za vreme obustave vodi preko Vrnjačke Banje.
Obustavljen je saobraćaj na putu Kraljevo – Mataruška Banja, zbog radova na rehabilitaciji kolovoza. Saobraćaj se preusmerava na magistralne puteve Krajevo – Raška i Kraljevo – Trstenik.
Na deonici Ljig – Takovo, u smeru Preljina – Beograd zbog radova je zatvorena preticajna saobraćajna traka, dok se saobraćaj odvija voznom trakom. Radova ima i na deonicama Preljina – Mrčajevaci i Takovo – Pranjani gde se se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Na našim putničkim terminalima saobraćaj je sada umeren tako da se na najopterećenijim prelazima Gradina, Kelebija, Batrovci, Šid, Kotroman, Preševo i Gostun registruju zadržavanja do 20 minuta, osim na Horgošu gde se trenutno na izlazu iz naše zemlje čeka oko 90 minuta.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku jutros su registrovani kvarovi u Ulici Gvozdena Paunovića kod broja 258 i u Trnavi kod trnavske reke. Kvarovi će biti sanirani u toku dana, a za vreme radova na popravci moguće je kratkotrajno nestajanje vode.

Bioprognoza

Danas se očekuje da biometeorološke prilike imaju relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Opreznost i smanjenje fizičkih napora se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Razdražlјivost, glavobolјa i zamaranje mogući su kod meteoropata. U saobraćaju se preporučuje povećanje pažnje.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 19 pacijenata, a na terenu su intervenisali 30 puta. U milanovačkoj hitnoj pomoći bio je povećan broj pregleda u ordinaciji u odnosu na prethodne dane, lekari su pregledali za 24 sata pregledali 33 pacijenta, a obavili su i tri kućne posete.

Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske Policijske uprave juče su se u Čačku dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice lakše pvređeno, a u Gornjem Milanovcu se dogodila jedna u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika. U Guči, Lučanima i Ivanjici jučerašnji dan je protekao mirno na putevima. Radarske kontrole za danas nisu planirane, ali se vozačima savetuje puna opreznost za volanom, poštovanje saobraćajnih propisa naročito ograničenja brzine kretanja.

Поделите вести