[rstr_selector]
Foto: TRK Zlatibor

Unapređena ponuda Turističko-rekreativnog kompleksa Zlatibor

Turističko-rekreativni kompleks Zlatibor u proteklom periodu izgradio je nove i obogatio postojeće sadržaje, a unapređena je i energetska efikasnost ovog kompleksa koji je time postao energetski samoodrživ, kaže Nikola Novaković, direktor Kompleksa.

Sve veće interesovanje sportskih ekipa

– Nedavno je završena rekonstrukcija 13 smeštajnih jedinica koje se nalaze na drugom spratu objekta, što nam je bitno zbog sve većeg interesovanje sportskih ekipa koje kod nas realizuju svoje pripreme i takmičenja. Već tokom septembra Turističko rekreativni kompleks Zlatibor ugostio je nekoliko seniorskih ekipa, koje su pored novog smeštaja imale i odlične uslove za treninge. Ono što je takođe novina, je da smo u sportskoj dvorani postavili nove, znatno ekonomičnije reflektore. Sa željom da  zaokružimo ponudu Kompleksa, napravljena je i jedna sala, sa mogućnošću pregrađivanja, za seminare i radionice kapaciteta do 50 mesta. Svakako najznačajnija investicija koju smo završili jeste postavljanje solarnih panela na krovu kompleksa. Sada objekat, pored svoje vode, ima i svoju električnu energiju što ga čini energetski efikasnim.

U susret Regionalnoj ABA 2 ligi

Turističko-rekreativni kompleks Zlatibor će od 16. oktobra biti domaćin Regionalne ABA 2 košarkaške lige i spreman je da odgovori svim zahtevima, kako sportskih ekipa, tako i ostalih gostiju, navodi Novaković.

– U narednom periodu u planu je izgradnja spa centra, pre svega za potrebe sportista, ali koji će moći da koriste i komercijalni gosti. Turističko rekreativni kompleks Zlatibor će od 16. oktobra biti domaćin Regionalne ABA 2 košarkaške lige. U saradnji sa našim šampionskim košarkaškim klubom „Zlatibor Gold gondola” i ove godine ćemo biti jedini domaćini dva balon takmičenja ABA2 lige koju su naši momci prošle godine i osvojili. Prvi balon je u oktobru, drugi u novembru, kada će Zlatibor biti ponovo domaćin najboljim ekipama iz bivše Jugoslavije i regiona. Sve pomenuto je još jedan pokazatelj da možemo da odgovorimo svim zahtevima gostiju, zaključio je Novaković.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *