Претрага
[rstr_selector]

Upravni odbor izglasao nepoverenje Marici Nešović

Juče je održana još jedna u nizu sednica Upravnog odbora Predškolske ustanove „Radost“ na kojoj se odlučivalo o poverenju aktuelne direktorke Marice Nešović.

Jučerašnjoj sednici Upravnog odbora, koji ima devet članova, nije prisustvovao predsednik ovog tela Radivoje Domanović zbog bolesti.

Ovo je bila idealna prilika za inicijatore smene aktuelne direktorke vrtića da se iskoristi odsustvo Domanovića, koji je sve do sada bio jedan od najprincipijelnijih članova Upravnog odbora i koji nije želeo da pristane ni na kakve pritiske od strane vladajuće koalicije da se smeni dosadašnja direktorka Marica Nešović.

U Čačku se javno priča o pritiscima i na članove Upravnog odbora. Oni su pojedinačno pozivani od strane prestavnika vlasti da im se „objasni“ zbog čega bi to oni trebali da podrže ideju da se Marica Nešović smeni.

Tako se juče dogodilo da od osam članova najvišeg organa upravljanja čačanskih vrtića, sa pet glasova „za“, izglasa nepoverenje Marici Nešović i to sa obrazloženjem da su zaposleni nezadovoljni visinom plata.

Upitana da prokomentariše odluku Upravnog odbora, Marica Nešović, između ostalog, kaže da je obrazloženje za izglasavanje nepoverenja u najmanju ruku smešno, jer visinu plata određuju Gradska uprava i Zakon, a ne direktor:

{soundcloud}http://soundcloud.com/user439006033/marica-ne-ovi{/soundcloud}

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *