Претрага
[rstr_selector]

Urbana vizija mladih još uvek u fioci JP „Gradac“

U okviru izložbe „Mladi urbana vizija 2013“, koja je početkom prošle godine priređena u Umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović“, mladi čačanski slikari i arhitekte predložili su ideje za uređenje nekoliko javnih površina u gradu na Moravi.

Mladi stvaraoci svoja dela su izradili tokom 2013. godine, a ona su svetlo dana ugledala početkom 2014. na izložbi koju je organizovala čačanska Galerija s ciljem da se doprinese razvoju urbane vizije mladih stvaralaca za uređenje i oplemenjivanje gradskog prostora. Inače, ova ustanova kulture izložbe čačanskih postdiplomaca akademija umetnosti organizuje svake tri godine, još od davne 1970.

Mlade čačanske arhitekte Miloš Pajević i Ivana Nikolić, inženjer pejzažne arhitekture Olga Eresenkov, vajar Rade Mutapović i slikari Maja Zorić i Stefan Marjanović, predstavili su tada svoja rešenja za uređenje kružnih tokova u gradu i u Preljini, pasaža kod „Mone“, platoa ispred tržnog centra „Partizanka“, kao i projekat za „Muzej košarke“.

Njihovi radovi su naišli na odobravanje čačanske javnosti, kao i čelnika grada i javnih preduzeća čiji je zajednički zadatak da nam grad izgleda lepše i uređenije. Na prezentaciji ideja mladih umetnika čulo se mnoštvo pohvala na njihove ideje, kao i obećanje da će JP „Gradac“ nastojati da realizuje neke od ovih projekata. Međutim godinu dana kasnije, nijedna od navedenih ideja nije zaživela, a o razlozima za to govori Nebojša Jelušić, tehnički direktor JP „Gradac“:

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *