Urbanisti teraju vozače da prave prekršaje

Urbanisti teraju vozače da prave prekršaje

0

U gradu na Moravi gužve u saobraćaju su svakodnevne. Njih najviše stvaraju vozači koji se veoma često ne obaziru na saobraćajne znakove koji regulišu saobraćaj, tj. na brzinu kretanja automobila kroz grad i parkiranje na mestima gde to nije dozvoljeno.

Ali nisu ni vozači jedni krivci za svakodnevno ružnu sliku koju možemo videti na čačanskim ulicama. Velike „zasluge“ za to imaju, kako projektanti, tako i nadležne gradske službe koje izdaju dozvole za gradnju objekata, a da se pri tom ne vodi računa o izgradnji dovoljnog broja parking mesta. Pravi primer za ovo je najnoviji i najveći čačanski vrtić „Mali kapetan“, koji se nalazi na raskrsnici Nemanjine i Balkanske ulice. Zbog nedovoljnog broja parking mesta, roditelji koji dovoze ili odvoze svoju decu iz vrtića, primorani su da se nepropisno parkiraju, tako da je u jutarnjim i popodnevnim satima saobraćaj na raskrsnici pomenutih ulica često blokiran.

{soundcloud}http://soundcloud.com/user123456789123/dragoslav-krdzic-20130103{/soundcloud}

Načelnik čačanske Uprave saobraćajne policije, Dragoslav Krdžić, je upoznat sa ovim problemom. I on smatra da u konkretnom slučaju nisu vozači jedni krivci za gužve koje su svakodnevne, već da su za to krivi projektanti i oni koji su dozvolili da se ovakav objekat pusti u rad bez adekvatnog broja parking mesta:

 {soundcloud}http://soundcloud.com/user123456789123/dragoslav-krdzic-20130108{/soundcloud}

Slična situacija je i u Aveniji lipa, gde je okretnica u Bulevaru Vuka Karadžica, tokom proteklih godina, bukvalno pretvorena u parking. Krajem prošlog leta izvršeno je uklanjanje montažnih garaža u ovom delu grada, pa su samim tim stvoreni i preduslovi za izgradnju prostora za parkiranje. Ipak, prostor nastao rušenjem garaža ni do danas nije priveden nameni, pa se stanovnici ovog dela grada, što se parkiranja vozila tiče, snalaze sami kako znaju i umeju:

 {soundcloud}http://soundcloud.com/user123456789123/dragoslav-krdzic-20130103-1{/soundcloud}

PODELI

POSTAVI ODGOVOR