[rstr_selector]

Uredno snabdevanje električne energije

Elektrosnabdevanje

eps malaDisribucija električne energije na području Čačka, Ivanjice, Guče i Lučana jutros funkcioniše bez problema.  U Gornjem Milanovcu će, zbog radova na trafostanici, od 09.00 do 14.00 časova dolaziti do povremenih isključenja struje u trajanju od pola sata u selima od Gornjeg Milanovca prema Vraćevšnici.

Vodosnabdevanje

voda servis malaPrema informaciji iz čačanskog Vodovoda u Ulici Dragana Ćubovića kod broja 21 je zatvorena voda jer se izvode radovi na saniranju kvara na vodovodnoj mreži. Pored toga, došlo je i do pucanja vodovodnih cevu u ulicama Radiše Poštića kod obdaništa, u Omladinskoj kod broja 7 i Gornjoj Trepči gde neće dolaziti do prekida u isporuci vode za vreme izvođenja radova na saniranju kvarova, a očekuje se da će radovi biti završeni u toku dana.
U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima beleži se uredno vodosnabdevanje.

Porodilište

beba-1-servis-obrČačansko porodilište brojnije je od juče za tri bebe s obzirom na to da su u toku prethodna 24 sata rođene dve devojčice i jedan dečak.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaPomoć lekara u Hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata zatražilo je 20 pacijenata, a lekari su na terenu intervenisali 37 puta. U Hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu evidentirano je ukupno 33 pregleda od kojih 20 u ordinaciji, a 13 na terenu. Ivanjički lekari su u stanici Hitne pomoći pregledali 46 pacijenata, a obavili su i 4 kućne posete.

Biometeorološke prilike

bioprognoza-2Usled očekivanih biomteoroloških prilika osobama sa cerebrovaskularnim i srčanim tegobama se savetuje da primene savete lekara. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe, promenlјivog raspoloženja i problema sa snom. Svim učesnicima u saobraćaju je potrebna maksimalna pažnja.

Saobraćajna policija

policijaU toku jučerašnjeg dana u Čačku i Gornjem Milanovcu evidentirane su dve saobraćajne nezgode. Pored pričinjene materijalne štete povređenih putnika nije bilo. Radarske kontrole biće do 13.00 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Putevi

puteviNa putevima ima poledice zbog čega se vozačima savetuje sporija i pažljivija vožnja, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.
Na području Čačka u nižim predelima kolovozi su vlažni, a u višim ima ugaženog snega i leda. Na prevoju Rudnik, snega nema na kolovozu, saobraćaj se odvija bez prekida uz napomenu da je kolovoz vlažan pa je zbog niskih temepratura moguće stvaranje poledice.
U Lučanima su svi putevi prvog i drugog reda pročišćeni i trenutno nema neprohodnih puteva.
U ivanjičkim „Putevima“ kažu da je danas prohodna deonica Odvraćenica – Preko Brdo, snega u nižim predelima ima od 3 do 5 santimetara, a u višim od 5 do 10 santimetara. U planinskim predelima je otežano odvijanje saobraćaja, a i dalje je na snazi zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere.

Поделите вести