Uredno vodosnabdevanje i grajenje

Uredno vodosnabdevanje i grajenje

0
Vodosnabdevanje i grejanje

voda-80x80-servis-vodosnabdevanjeSnabdevanje potrošača vodom u Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučanima funkcioniše bez problema, na vodovodnim mrežama nema kvarova, i nisu planirani radovi usled kojih bi dolazilo do isključenja vode. Grejanje stanova iz gradskih toplana i kotlarnica funkcioniše normalno, rekli su u komunalnim preduzećima zaduženim za isporuku toplotne energije.

Hitna pomoć

hitna-pomocU Hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata pregledano je 36 pacijenata, a lekari su obavili 48 kućnih poseta. U isto veme milanovačka Hitna pomoć je imala ukupno 30 intervencija od kojih je sedam bilo na terenu. U Ivanjici je evidentirano 45 pregleda u stanici Hitne pomoći, a obavjene su i tri kućne posete.

Biometeorološke prilike

bio-not-smile-obr-80x80Pogoršanje biometeorološke situacije usloviće pojačanje tegoba kod većine hronično obolelih, a naročito kod osoba sa cerebrovaskularnim, psihičkim i respiratornim oboljenjima. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi, promenljivo raspoloženje i glavobolja. Oprez učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

beba-novorodence-80x80-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dve devojčice i dečak, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođen je je dan dečak.

Uprava saobraćajne policije

policijaPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku je u toku jučerašnjeg dana evidentirana jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su dva lica zadobila lakše telesne povrede, dok na putevima u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima u toku prethodna 24 sata nije bilo saobraćajnih nezgoda.
Danas neće biti radarskih kontrola na putevima u Moravičkom okrugu, ali se vozačima i pored toga savetuje krajnje oprezna vožnja uz maksimalno poštovanje ograničenja brzine kretanja.

Stanje na putevima

put_80x80Saobraćaj je umerenog intenziteta u većini krajeva naše zemlje, saopštio je jutros Automoto savez Srbije. Vetar je u košavskom području slabiji u odnosu na prethodni dan, ali su udari i dalje povremeno jaki zbog čega se savetuje oprezna vožnja. Promena vremena koju su meteorolozi najavili za danas donosi kišu i mokre kolovoze, a samim tim i smanjenu vidljivost. Saobraćaj tokom jutra usporava magla koja smanjuje vidljivost preko planinskih prevoja, a ima je na Kopaoniku, Zlatiboru i Crnom Vrhu, kao i u Sjenici, Požegi i Leskovcu. Svi putevi koji vode ka zimskim turističkim centrima su prohodni, a oprezna vožnja potrebna je zbog poledice koja se javlja u višim predelima, ali i na ostalim putevima gde je kolovoz vlažan, a temperature niske.
Zbog magle, mokrih kolovoza i poledice potrebno je brzinu i vožnju prilagoditi uslovima na putu i voziti na bezbednom odstojanju od vozila ispred.
Aktuelni radovi utiču da se saobraćaj na pojedinim deonicama odvija izmenjeno uz pomoć postavljene saobraćajne signalizacije. Prema podacima iz Uprave granične policije, zadržavanja na graničnim prelazima za putnička vozila nisu duža od pola sata.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR