Претрага
[rstr_selector]
Ilustracija

Uredno vodosnabdevanje u Čačku

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrU Čačku je vodosnabdevanje danas uredno. Prema informacijama iz „Vodovoda“, trenutno nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana ne bi trebalo da bude ni radova zbog kojih bi voda morala da bude zatvarana. U Gornjem Milanovcu danas će do 11.00 sati bez vode biti potrošači iz Rudničke ulice, od 9.00 do 12.00 sati deo naslja Vrčani ka zaseoku Žuta bara, dok do 13.00 časova vodu neće imati stanovnici Cerske ulice. Ostali delovi grada i okoline vodom će biti uredno snabdeveni, saopštilo je gornjomilanovačko komunalno preduzeće.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Danas počinju radovi na rehabilitaciji nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka. Tokom trajanja radova, saobraćaj iz pravca Užica prema Beogradu odvijaće se preko postojećeg nadvožnjaka u jednom smeru, uz povremeno propuštanje teretnog i autobuskog saobraćaja iz pravca Beograda ka Užicu, što će biti regulisano privremenim semaforima. Putnički saobraćaj iz pravca Beograda ka Užicu kretaće se od isključenja na petlji posle mosta na Zapadnoj Moravi, ulicama Nikole Tesle, Kulinovačko polje Potes 4, Radenka Janjića, Dragiše Mišovića, Bulevarom oslobođenja i nazad na obilaznicu oko Čačka. Teretni i autobuski saobraćaj iz pravca Beograda ka Užicu, kao što je navedeno, ide preko nadvožnjaka uz naizmenično propuštanje sa saobraćajem iz pravca Užica ka Beogradu koji će imati prioritet. Alternativni pravac za putnički saobraćaj iz pravca Beograda ka Užicu je od petlje u Konjevićima kroz gradske saobraćajnice.Radovi će se izvoditi po fazama, do 29. avgusta i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Hitna pomoć

hitna-pomocLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa pregledali 46 pacijenata u ordinaciji i još 39 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavile 41 ambulantni pregled i 10 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 110 puta u ordinaciji bez izlazaka na teren.

Biometeorološka prognoza

bioprognozaUsled očekivane biometeorološke situacije osobama sa srčanim, psihičkim i respiratornim tegobama danas se savetuje oprez. Od meteoropatskih reakcija se mogu javiti glavobolјa i promenlјivo raspoloženje, u blažoj formi. Neophodno je povećanje opreznosti svim učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaU porodilištu u Čačku u prethodna 24 sata rođen je jedan dečak, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu jedna devojčica.

Policijska uprava

policijaPrema podacima Policijske uprave u Čačku, na putevima u Moravičkom okrugu u toku proteklog vikenda dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda. Svih šest se dogodilo u Čačku i u njima je jedna osoba teško, a dve lakše povređene.

Поделите вести