Претрага
[rstr_selector]

Uredno vodosnabdevanje u Čačku i Gornjem Milanovcu

Vodosnadbevanje

U Čačku je vodosnadbevanje i danas uredno. Prema informaciji iz Vodovoda, nema kvara na vodovodnoj mreži, a u toku dana ne bi trebalo da bude ni radova zbog kojih bi voda trebalo da bude zatvarana. U Gornjem Milanovcu takođe neće biti prekida u snadbevanju korisnika vodom.

Porodiliste

U porodilištu u Čačku u predhodna 24h su rođena tri dečaka i jedna devojčica, dok u gornjomilaovačkom porodilištu u istom periodu nije bilo beba.

Hitna pomoć

Lekari Hitne pomoći u Čačku u toku predhodna 24h sata pregledali su 54 pacijenta u ordinaciji i jos 33 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavile 21 ambulantni pregled i devet kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 83 puta, od čega osam puta na terenu.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija danas može biti nešto povoljnija za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba. Tokom dana srčani bolesnici mogu osetiti izvesne tegobe,a u jutarnjim satima pojačane tegobe mogu osetiti i astmatičari. Mogući su poremećaj sna, promenljivo raspoloženje i glavobolja.

Policijska uprava

U toku jučerašnjeg dana u Čačku se dogodila jedna saobracajna nezgoda u kojima nije bilo povredjenih. Radarske kontrole će biti u Mrčajevcima do 12.00 sati, u Lipnici od 12.00 do 16.00 časova, a na teritoriji grada do ponoći.

Stanje na putevima

Saobraćaj je ovoga jutra umerenog intenziteta, kolovozi su na pojedinim deonicama mokri. Vidljivost je dobra, jedino se tokom jutra može očekivati kratkotrajna magla, dok će ostatak dana obeležiti uglavnom sunčano vreme sa temperaturama u plusu.Česte promene vremena zahtevaju od vozača oprezniju vožnju uz strogo poštovanje saobraćajnih propisa, a iz AMSS savetuju da ukoliko naiđete na deonice na kojima je vidljivost smanjena prilagodite vožnju uslovima na putu i povećate rastojanje između vozila. Odroni su poslednjih dana češći i mogući su na deonicama koje vode dolinama reka, pored stenskih useka i klisura, pa budite oprezniji ukoliko prolazite kroz Ovčarsko kablarsku, Grdeličku i Sićevačku klisuru, dolinama Drine i Ibra, kao i Đerdapskom magistralom.
Na deonici Kratovska stena – Lučani izvode se radovi na uređenju stenskog useka kod liške stene zbog kojih se vozila naizmenično propuštaju, a radova ima i na više deonica kroz Ovčar Banju i na delu magistrale koja vodi ka Užicu iz pravca Požege. Zbog radova na putu između Topole i Kragujevca na delu kod Cerovca, od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj se odvija nešto usporenije.
Prema podacima iz Uprave granične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza trenutno nema dužih zadržavanja.

Поделите вести