Претрага
[rstr_selector]

Uredno vodosnabdevanje u Čačku i Gornjem Milanovcu

Vodosnabdevanje

U Čačku je vodosnabdevanje danas uredno. Prema informaciji iz „Vodovoda”, kvarova na vodovodnoj mreži nema, a u toku dana ne bi trebalo da bude ni radova zbog kojih bi voda morala da bude zatvarana. Ista informacija stiže i iz Gornjeg Milanovca gde ovog četvrtka takođe neće biti planiranih isključenja vode.

Hitna pomoć

Lekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 sata pregledali 23 pacijenta u ordinaciji i još 43 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavile 15 ambulantnih pregleda i pet kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 53 puta, od čega je osam pregleda obavljeno na terenu.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija danas može biti nešto povoljnija za hronično obolele i osetljive osobe. Izvestan oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima, naročito u jutarnjim satima. Moguće su glavobolja i pospanost. Preporučuje se adekvatno odevanje i umerena fizička aktivnost.

Porodilište

U porodilištu čačanske bolnice u prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dve devojčice i jedan dečak. U Gornjem Milanovcu u istom vremenskom periodu nije bilo porođaja.

Policijska uprava

Prema podacima Policijske uprave u protekla 24 sata u Čačku su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su četiri osobe zadobile lake telesne povrede, dok je jedna osoba teško povređena. Za danas nije planirana radarska kontrola na putevima u Moravičkom okrugu.

Stanje na putevima

Vozače danas očekuje hladan dan sa nešto više sunčanih intervala, ali su kolovozi i dalje vlažni pa u jutarnjim i večernjim satima može doći do poledice, upozorili su iz Auto-moto saveza Srbije. Ovih dana su učestali i odroni zbog temepraturnih razlika, a najviše ih ima duž Ibarske, Drinske i Đerdapske magistrale, kao i u planinskim predelima. Snega u raskvašenom stanju do 5 centimetara ima u višim predelima Ivanjice, Novog Pazara, Valjeva, Sjenice i Zaječara.
Danas počinju radovi na presvlačenju kolovoza na delu od Arilja ka Guči, a saobraćaj će se odvijati uz kratkotrajne prekide po pola sata. Naizmenično propuštanje vozače očekuje na magistralnom putu između Čačka i Požege, ali i između Požege i Užica gde u satima pojačanog saobraćaja može doći do usporene vožnje. Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja, dok teretna vozila i dalje čekaju višesatno na granici sa Mađarskom i Hrvatskom.

Поделите вести