Uskoro Dom kulture u Ljubićkoj Baluzi

Uskoro Dom kulture u Ljubićkoj Baluzi

Ljubićka Baluga trebalo bi da do sredine aprila dobije Dom kulture, a sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta, kaže predsednik ove mesne zajednice, Slavko Borisavljević

0

Radovi na izgradnji Doma kulture u Ljubićkoj Baluzi, vredni šest miliona dinara, počeli su prošle sedmice. Prema rečima predsednika mesne zajednice, Slavka Borisavljevića, radi se o montažnom objektu koji će u svom sastavu imati svečanu salu i kancelarije mesne zajednice.

– Objekat će biti površine 106 metara kvadratnih. U njegovom sastavu će biti svečana sala u kojoj ćemo održavati razne priredbe, sastanke i zborove i ona je možda manjih dimenzija nego što bi trebalo, 9m x 6m. Ali, za mesnu zajednicu koja nije imala ništa, ovo u svakom slučaju mnogo znači. Ostale prostorije su odgovarajućih dimenzija i namene. Imaćemo dve kancelarije, čajnu kuhinju i toalet što je za potrebe Ljubićke Baluge sasvim dovoljno, kaže Borisavljević.

Izgradnju finansira lokalna samouprava

– Veću zgradu nismo ni mogli da očekujemo jer nije bilo više sredstava. I ovih šest miliona je izdvojeno iz gradskog budžeta. Ugovor je potpisan na četiri miliona i 900.000 dinara, 100.000 je opredeljeno za nadzor i milion dinara je vrednost PDV-a. Ugovorena je gradnja po sistemu „ključ u ruke”, mada, vidim ovih dana da se stalo sa radovima, odmah posle postavljanja kamena temeljca. Ne znam o čemu se radi, ali sam čuo da postoji propust u vezi sa nedovoljno ispitanim zemljištem i da će radovi biti nastavljeni tek sledeće sedmice. Ali, nemam nikakvu zvaničnu informaciju u vezi sa tim. U svakom slučaju, očekujemo da će Dom kulture u Ljubićkoj Baluzi biti završen do Uskrsa, rekao je Slavko Borisavljević.

Izvođač radova je „Građevinar“ iz Ivanjice, a radovi bi trebalo da budu završeni do sredine aprila.

POSTAVI ODGOVOR