Претрага
[rstr_selector]

Uskoro filmske projekcije za decu na više lokacija u Gornjem Milanovcu

Povodom značajnog priznanja koje je dodeljeno Kulturnom centru Gornji Milanovac za produkciju na 43. reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije, Ustanova za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje iz Gornjeg Milanovca tokom avgusta, kao dar svojim budućim saradnicima, na brojnim lokacijama u gradu, ali i širom opštine, organizovaće besplatne filmske projekcije za decu.

Pored animiranih ostvarenja, projekcije će obuhvatati kratke i mini filmove za decu i omladinu, koji su premijerno prikazani na festivalima „Kratka forma“.
– Ideja je da filmove za decu iskusnih autora ali i one koje potpisuju deca – filmski stvaraoci, predstavimo na onim lokacijama gde se okuplja najviše gornjomilanovačkih mališana. Želja nam je da baš u tim u sredinama, gde se čuje dečja graja, gde se mališani osećaju razdragano i veselo, dok se klackaju, ljujaju ili voze niz tobogan, predstavimo ostvarenja koja su stvarana baš za njih. Da im igru  upotpunimo, a možda kasnije, kroz neku godinu, kao naše saradnike i partnere i uvedemo u svet pokretnih slika i filmske produkcije, Kkaže Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra.
Realizacija ove ideje započeće u Kamenici 31. jula na „Ilindanskim danima“, da bi već naredne sedmice da bi se nastavilo u Gimnaziji ili jednom od brojnih gradskih parkića.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести