Uskoro izgradnja Ruskog doma u Ivanjici

Uskoro izgradnja Ruskog doma u Ivanjici

Planovi o izgradnji Ruskog doma nastali su 2017. godine, a trenutno se pregovara o izgledu i tehničkim pitanjima

0

Delegacija ruskog grada Rostova Velikog boravila je u dvodnevnoj poseti Ivanjici 29. i 30. jula, a glavni cilj posete bili su dalji dogovori oko izgradnje Ruskog doma u Ivanjici. Dom će biti izgrađen u ruskom stilu, od drveta, i predstavljaće centar ruske kulture u opštini.

– Naša dva grada su počela saradnju 2015. godine, a ja sam 2017. išao u Rostov kao predstavnik opštine Ivanjica, u tom momentu sam bio zamenik predsednika Skupštine i tada smo malo detaljnije razvili ideju da se napravi Ruski dom u Ivanjici. Ruska delegacija nam je krajem septembra prošle godine uzvratila posetu i donela mošti ruskih svetitelja, a takođe smo odredili lokaciju budućeg Ruskog doma. Sada su došli da nam prezentuju jedan vid projekta i da se dogovorimo oko nekih tehničkih stvari i očekujemo da će za mesec-dva doći sa konkretnim projektom, kaže Vladimir Bojanović, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Ivanjica”.

Budući Ruski dom nalaziće se preko puta stare hidrocentrale u strogom centru grada. Ova lokacija jednim delom gleda na Kameni most, drugim na opštinu, a trećim na vodopad. Po izgradnji Ruskog doma počeće razgovori o izgradnji slične ustanove u Rostovu Velikom.

Odigran fudbalski meč između Javora i Velikog Rostova

Drugog dana posete odigrana je prijateljska utakmica između Fudbalskog kluba „Javor” i Fudbalskog kluba „Velikog Rostova”.

– Bilo je 4:4 na kraju, pustili su nas prvo poluvreme, vodili smo 4:0, onda su posle oni izjednačili tako da je sve ostalo u duhu prijateljstva na bratskoj osnovi, kaže Bojanović.

POSTAVI ODGOVOR