Uskoro počinje izgradnja Vizitorskog centra na Rudniku

Uskoro počinje izgradnja Vizitorskog centra na Rudniku

Milanovčaki i rudnički kraj dobijaju novi turistički sadržaj i multifunkcionalni objekat koji ima za cilj i povećanje smeštajnih kapaciteta, najavljuju u Turističkoj organizaciji opštine Gornji Milanovac

0
Foto: TO opštine Gornji Milanovac

Izgradnja Vizitorskog centra na Rudniku, trebalo bi da počne u junu, kaže Desimir Ćalasan, direktor Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac. Po njegovim rečima, radovi na objektu koji će biti multifunkcionalan, izvodiće se fazno i ukoliko sve bude teklo po planu, biće završeni u toku naredne godine.
– Zbog trenutne situacije je došlo do zastoja u realizaciji javne nabavke, ali je ona ipak završena i izabran je izvođač radova, firma „Ramark“ iz Čačka sa kojom je potpisan ugovor. Realizacija, odnosno početak radova bi trebalo da usledi za 20-ak dana od potipisivanja ugovora, što bi trebalo da bude u prvoj nedelji juna. Ovo je sada prva faza radova, jer je Opština prošle godine aplicirala kod resornog ministarstva za sredstva i odobreno nam je 10 miliona dinara za prvu fazu u okviru koje će se izvoditi građevinski radovi od temelja do krova. Mi već pripremamo dokumentaciju i apliciraćemo ovih dana za ostatak sredstava, jer je po projektu predviđeno da ukupan iznos za izvođenje svih radova bude oko 27 miliona dinara. Nadamo se da će odgovor biti pozitivan i da ćemo nastaviti saradnju sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija koje je prepoznalo značaj ovog projekta i ako sve bude kako treba, očekujemo da sledeće godine završimo izgradnju, kaže Ćalasan.

Pored vizitorskog centra biće izgrađeni i bazeni

Objekat se gradi u Jabučaru na Rudniku na površini od oko 530 kvadrata i imaće tri nivoa – podrum, prizemlje i potkrovlje.
– U podrumskom prostoru će biti smešeten podrum reprezentativnog pića sa našeg područja, u prizemlju će se nalaziti kancelarija Turističke oranizacije opštine Gornji Milanovac, sala sa oko 40 mesta za prezentacije i promocije, suvenirnica i dva apartmana. U potkrovlju će biti tri apratmana, tako da će to biti jedan poslovni, prodajni i ugostiteljski objekat u kome će radnici Turističke organizacije imati priliku da u direktnom kontaktu sa gostima na pravi način prezentuju kompletnu ponudu opštine Gornji Milanovac i Rudnika. Vizitorski centar se gradi iznad lokacije gde su bili stari bazeni, a tu će biti napravljeni novi, odnosno jedan veliki i dečiji bazen, tako da ćemo uskoro imati jednu potpuno novu turističku ponudu na Rudniku, najavio je direktor Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac.

POSTAVI ODGOVOR