Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji OŠ „Ratko Mitrović”

Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji OŠ „Ratko Mitrović”

Nova kotlarnica će drastično pojeftiniti energente i novu rasvetu, a zgrada će biti energetski efikasnija i trošiće znatno manje energije

1

Konzorcijum u sastavu „Jugogradnja” iz Beograda, „Alfaco” i „Ortel” iz Čačka i „Axis” iz Kraljeva biće izvođač radova na rekonstrukciji čačanske OŠ „Ratko Mitrović”, a naredne nedelje se očekuje procedura potpisivanja ugovora i uvođenja ovog konzorcijuma u posao, kaže Dragan Jović, direktor „Alfaco Inženjeringa”.

– Odmah po uvođenju u posao mi ćemo krenuti sa radovima i mislim da ćemo ispoštovati rokove iz ponude i kvalitetno uraditi posao. Naše preduzeće će biti zaduženo za novu kotlarnicu koja će drastično pojeftiniti energente i novu rasvetu, tako da će zgrada biti energetski efikasnija i trošiće znatno manje energije, u suštini svi radovi će se odnositi na povećanje energetske efikasnosti.

Potpisivanje ugovora naredne nedelje

Planirano je da radovi na rekonstrukciji škole krenu na proleće, međutim postupak oko izbora izvođača radova i tenderske dokumentacije se odužio, tako da je ova procedura tek nedavno završena.

– Dobili smo izvođača radova i upravo je pre neki dan istekao rok za žalbe, pa pošto žalbi nije bilo očekujem da će u narednih sedam dana ugovor biti potpisan od strane gradonačelnika, predstavnika Kancelarije za javna ulaganja i izvođača i da ćemo tada formalno – pravno ući u taj posao. Posle toga sledi sastanak sa izvođačem radova gde ćemo jasno precizirati rokove, dinamiku radova i sve one detalje koji su bitni za samo izvođenje posla, kaže Đuro Ceranić, direktor OŠ „Ratko Mitrović”.

1 KOMENTAR

  1. Pošto sam majka budućeg prvaka OŠ Ratko Mitrović zanimame postojili informacija gde će deca ići u školu, obzirom na obim radova i na činjenicu da za 4 nedelje počinje školska godina.

POSTAVI ODGOVOR