Uskoro počinju sanacija i proširenje deponije „Duboko“

Uskoro počinju sanacija i proširenje deponije „Duboko“

Dinamika građevinskih radova na sanaciji i proširenju deponije „Duboko“ biće utvrđena danas; svi pripremni radovi i nabavka materijala su završeni

0

Sva pripremna merenja, uključujući i geometarska obeležavanja za proširenje i sanaciju deponije „Duboko“ su završena, a na deponiju je stigao potrebni materijal, uključujući i neophodnu količinu folije. Prema rečima Nedeljka Milosavljevića, direktora deponije, na današnjem sastanku sa izvođačem radova i predstavnicima nadzora biće utvrđena dinamika građevinskih radova.

Sanacija i proširenje uzajamno povezani

– Projekat obuhvata proširenje i stabilizacione mere na telu deponije, a započeli smo ga još u aprilu ove godine pre svega u smislu pripreme za glavne, odnosno građevinske radove koji slede. Mašine su već tu zbog čega očekujem da ćemo na današnjem sastanku dogovoriti skori početak radova. Radovi su međusobno povezani, tačnije stabilizaciju ne bismo mogli da izvršimo bez proširenja i obrnuto. Deo stabilizacije će zapravo biti rešen proširenjem i formiranjem prve ćelije koja će se nalaziti u podnožju postojeće deponije, odnosno na Turskom potoku. Odlaganjem dodatnih količina otpada u toj budućoj ćeliji dodatno ćemo stabilizovati deponiju, kaže Milosavljević.

POSTAVI ODGOVOR