Uskoro stajališta za novu autobusku liniju kroz Čačak

Uskoro stajališta za novu autobusku liniju kroz Čačak

Iako je nova autobuska linija koja povezuje Preljinu i školu u Atenici počela da saobraća još krajem aprila, pet autobuskih stajališta još nije obeleženo

0

Nova autobuska linija koja povezuje Preljinu i školu u Atenici saobraća kroz Čačak od kraja aprila, ali još nema obeležena sva stajališta. Šef saobraćaja u „Autoprevozu“, Milica Mijailović, kaže da je to u nadležnosti Javnog preduzeća „Gradac“ i izražava uverenje da će stajališta biti postavljena u narednih 10 do 15 dana.

– U pitanju je jedno stajalište kod crkve, drugo kod Centra za socijalni rad u Ulici Kneza Miloša, dva u Nemanjinoj, kod restorana „Mladost“ i vrtića „Mali kapetan“ i jedno izmeštanje stajališta „Proleter“. Ona još nisu obeležena, ali imamo uveravanja da će u najskorijem periodu biti izvršena postavka signalizacije. To je značajno da bi i našim korisnicima bilo jasnije gde se vrši ukrcavanje i iskrcavanje putnika, ali i da bi linija u potpunosti zaživela u što kraćem roku, kaže Mijailović.

Prva linija kroz Nemanjinu

Šef saobraćaja čačanskog „Autoprevoza“ naglasila je da gradski autobusi do sada nisu saobraćali Nemanjinom ulicom zbog čega smatra da je ova linija posebno važna.

– Do sada nismo imali na ovaj način povezane delove grada i ova autobuska linija je i sa tog aspekta veoma bitna. Putnika ima, ali njihovo interesovanje još nije izraženo u punoj meri, mislim da ljudima treba vremena da se naviknu. A i postavljanje stajališta će u tom smislu imati veliku ulogu, rekla je Mijailović.

POSTAVI ODGOVOR