[rstr_selector]

Uskoro završetak bedema kod Kraljeva

Direktor Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta u Kraljevu, Aleksandar Nestorović, naglašava da se na završetak izgradnje ovog dela grdičkog bedema čekalo iz proceduralnih razloga.

– U toku izgradnje bedema na Zapadnoj Moravi kod Oplanića ostao je taj jedan nezavršen deo i to je deo kuda prolazi saobraćajnica Grdica-Oplanići. Završetak radova je morao da sačeka rebalans budžeta da bi se našao u planu i programu za tekuću godinu, a zatim je usledila izrada dokumentacije i javne nabavke. U jednom trenutku smo zatvorili put i počeo je završetak izgradnje bedema i saobraćajnice koja treba da pređe preko bedema. Radovi su u toku i trebalo bi da budu završeni za dvadesetak dana, naravno, ako nas vreme posluži. Sada nam je najbitnije da napravimo glineni čep u bedemu kako bismo bili sigurni da nam Morava sutra neće ponovo plaviti. Naravno, i saobraćajnica koja će ići preko bedema nam je bitna i nadam se da ćemo i ću stići da završimo u što kraćem vremenskom periodu, kaže Nestorović.

Saobraćaj preusmeren na alrternativne putne pravce

Od trenutka kada su radovi na završetku izgradnje bedema na Zapadnoj Moravi kod Oplanića počeli i put Grdica-Oplanići zatvoren za saobraćaj, koriste se alternativni putni pravci.

– Ta saobraćajnica je trenutno prekinuta mašinski i ne može da se koristi. U ovom trenutku je nemoguće da se sprovode radovi na tom delu i da saobraćajnica bude u funkciji. Ali, kažem, ako vremenske prilike dozvole, za dvadesetak dana će i taj problem biti rešen, zaključio je Nestorović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *