Vrnjačka Banja spremna za uskršnje i prvomajske praznike

Vrnjačka Banja spremna za uskršnje i prvomajske praznike

Vrnjačka Banja je spremna da dočeka sve goste koji planiraju da provedu predstojeće praznike u „kraljici banjskog turizma“

0

Tokom prvomajskih praznika, Vrnjačku Banju tradicionalno pohodi veliki broj turista. Iz tamošnje Turističke organizacije ove godine očekuju preko 20.000 gostiju, s obzirom na to da programski sadržaji u okviru njihove ponude privlače goste različitih želja i potreba. Sve pripreme su privedene kraju i organizatori jedva čekaju da posetiocima predstave sve na čemu su u proteklom periodu radili, kaže Mina Kaličanin, PR Turističke organizacije Vrnjačka Banja.

Prva u nizu dešavanja je simbolična manifestacija „Vaskršnji maraton“, koja počinje na sam Uskrs, 28. aprila i trajaće do 2. maja. U okviru ove manifestacije održaće se takmičenje u kucanju jajima, koncerti lokalnih rok bendova, nastupi horova koji će pevati uskršnje pesme, pozorišne predstave, sajmovi cveća i starih zanata. Kao kruna svečanosti, već tradicionalni prvomajski koncert ovoga puta će za glavnu zvezdu imati nekadašnjeg frontmena grupe „Zabranjeno pušenje“, Neleta Karajlića. Koncert počinje 1. maja u 21:00 na Trgu kulture.

Za pamćenje i sve generacije

– Uvereni smo da će gosti uživati u programu koji smo pripremili za njih i da će sve generacije pronaći nešto po čemu će pamtiti ove praznike. Samo da nas vreme posluži, nada se Mina Kaličanin.

Očekuje se i da planina Goč, odavno poznata po prvomajskom uranku, bude dobro posećena. Hotelski smeštajni kapaciteti su već popunjeni, ali se još uvek može pronaći poneko mesto u privatnom smeštaju. Bitno je napomenuti da se cene nisu menjale u odnosu na prošlu godinu.

– U turizmu postoje dva pravila. Prvo, ako tamo gde se odlazi nije interesantnije nego kod kuće, onda putovanje nema svrhu i drugo, ako tamo gde se odseda nema približno sličnih uslova komfora kao kod sopstvene kuće, onda ni boravak neće biti ugodan. Turista će otputovati tamo gde je privučen turističkom ponudom i gde će ga stvarni sadržaji ponude, a ne samo ono što se nudi reklamom, pokrenuti da potroši novac da bi se lepo proveo i lepo osećao. Ako tako bude, doći će opet. Vrnjačka Banja ispunjava sve uslove za vrlo uspešan turizam, izjavio je direktor TO Vrnjačka Banja, Ivan Trifunović.

POSTAVI ODGOVOR