[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Uskršnji praznik protekao bez gužvi na putevima

Stanje na putevima

Prvog radnog dana posle Uskršnjih praznika i do sada najduže zabrane kretanja, na putevima u našoj zemlji može se očekivati pojačan intenzitet saobraćaja na gradskim saobraćajnicama kao i na prilazima većim gradovima. Vozače na severu Srbije očekuju povoljni vremenski uslovi, u ostalim krajevima je moguća kiša, dok se na Kopaoniku očekuje slaba susnežica. Jutra i noći su i dalje hladni, moguća je pojava magle i sumaglice zato je potrebno da na kritičnim deonicama poput mostova, nadvožnjaka preko prevoja, u višim i planinskim predelima vozači budu oprezni.
Danas će zbog radova na asfaltiranju magistralnog puta Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar, od 9 do 17 časova biti obustavljen, a za vreme obustave, alternativni putni pravac je put koji vodi preko Ivanjice i dalje preko Užica.
Na magistralnom putu od Pakovraća ka Užicu izvode se radovi na pojačanom održavanju kolovoza, zbog kojih se vozila na pojedinim deonicama puta naizmenično propuštaju.
Zbog radova na levoj strani mosta preko potoka Garibovac-Lukića mostu, na deonici Zagrađe-Gornji Milanovac, saobraćaj je preusmeren na desnu stranu mosta i odvija se dvosmerno.
Na teretnim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih čekanja, ali su ona tokom dana moguća na prelazima sa Hrvatskom, Mađarskom i Bosnom i Hercegovinom.

Policijska uprava

U petak, 17. aprila u Čačku su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su povređene dve osobe, od kojih je jedna zadobila teške telesne povrede. Za vikend, kao i u ponedeljak u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda što se i očekivalo s obziroma na zabranu kretanja koja je važila do jutros.
Radarske kontrole biće od 14 do 17 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata pregledana su 24 pacijenta, a lekari su na teren izlazili 35 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 27 ambulantnih pregleda i 12 kućnih poseta.

Bioprognoza

U većem delu zemlјe biometeorološke prilike mogu nepovolјno uticati na nervno labilne osobe i cerebrovaskularne bolesnike. Promenlјivo raspoloženje i glavobolјa su mogući kod meteoropata. Savetuje se odevanje u skladu sa očekivanom jutarnjom i maksimalnom dnevnom temperaturom vazduha.

Porodilište

U čačanskom porodilištu 20. aprila rođene su tri bebe, dva dečaka i devojčica, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu juče su na svet došle dve bebe i to dečak i devojčica.

Grejanje

JKP za grejanje “Čačak” nastavlja da vrši isporuku toplotne energije koja se usklađuje sa spoljnom temperaturom, pa se grejanje isključuje kada ona pređe 12 stepeni. Tako će biti i narednih, kako je planirano do Prvomajskih praznika, ukoliko bude hladno vreme. U Gornjem Milanovcu je takođe grejna sezona produžena, pa su stambeni i poslovni objekti koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja iz kotlarnica u Lominoj i Železničkoj ulici uredno snabdeveni toplotnom energijom.

 

 

Поделите вести