[rstr_selector]

Услови за вожњу добри, могуће гужве на путевима ка излетиштима и викенд насељима

Возаче и данас очекују добри услови за вожњу, видљивост је добра, а саобраћај који је ван градова умереног интензитета, одвија се без застоја и прекида, саопштавају из АМСС. Како се данас и сутра очекује лепо време, саобраћај може бити појачан на појединим путевима ка излетиштима и викенд насељима.

Према информацији из ЈП „Путеви Србије”, до 6. октобра у периоду од 8 до 16 часова, на деоници ауто-пута од петље Прељина ка петљи Љиг, изводе се радови на обележавању ознака на путу. Затварају се возна и зауставна трака, а саобраћај се одвија претицајном траком.

До краја године изводиће се радови на обнови коловоза између  Златибора и Борове Главе, а саобраћај се помоћу семафора одвија наизменичним пропуштањем возила.

Исти режим, због извођења радова, возаче очекује још данас на деоници Бистрица – Прибојска Бања. Због радова је обустављен саобраћај на деоници регионалног пута који од петље Таково води до Горњег Милановца, обилазни правац води преко Бруснице и Клатичева, а до Горњег Милановца може се и преко петље Љиг.

Због реконструкције пута у оквиру радова на изградњи обилазнице око Горњег Милановца, обустављен је саобраћај између Такова и Клатичева. Саобраћај се од Такова ка Горњем Милановцу одвија општинским путевима кроз Таково, Брусницу и Горњи Милановац, а од Горњег Милановца ка Такову државним путевима до Клатичева, па до општинских путева кроз Врнчане, Калиманиће и Синошевиће. Са ауто-пута Милош Велики ка Горњем Милановцу, возила која се крећу из правца Београда могу се искључити на петљи Љиг, а возила која се крећу из правца Чачка на петљи Прељина, на Ибарску магистралу до Горњег Милановца. Након искључења на петљи Прељина, до Такова се долази обилазно – Ибарском магистралом до Љига, па ауто-путем до Такова.

Према подацима Управе граничне полиције, нема задржавања на путничким терминалима наших граничних прелаза, а на граничним прелазима Хоргош и Батровци, теретна возила на излазу чекају два сата.

Поделите вести