[rstr_selector]

Услови за вожњу добри, саобраћај успорен на деоницама на којима се изводе радови

Возаче данас очекују добри услови за вожњу, али им се и поред тога саветује већи опрез и стрпљење за воланом на деоницама на којима се изводе радови.

Према информацијама из ЈП „Путеви Србије”, данас почињу радови на рехабилитацији коловоза  на делу Ауто-пута петља Београд, у зони надвожњака број 18 у смеру Ниш – Нови Сад. Ови радови ће се изводити у две фазе при чему се у првој фази у смеру Нови Сад – Ниш – Чачак саобраћај одвија нормално, док се у смеру Ниш – Чачак – Нови Сад користе зауставна трака и паралелна рампа, а претицајна и возна трака су затворене за саобраћај.

До петка 20. октобра изводе се радови на прању тунела Шарани у смеру ка Београду, а за саобраћај се од данас у периоду од 7 до 17 часова затвара возна трака.

У току су радови на поправци зидова у тунелу Трбушани, у смеру ка Чачку. За саобраћај је затворена десна цев тунела, а саобраћај се одвија двосмерно кроз леву цев.

До 1. новембра од 7 до 17 часова настављају се радови на редовном одржавању деонице државног пута Трбушани – Теочин, а у том интервалу саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила.

Радова има и на деоници магистралног пута између Златибора и Борове, где се саобраћај одвија наизменичним пропуштањем возила семафорском сигнализацијом.

Према подацима Управе граничне полиције, на путничким терминалима  наших граничних прелаза нема дужих задржавања, док се на граничним прелазима Хоргош, Келебија, Шид и Бездан теретна возила на излазу из земље задржавају три а на Градини два сата. Задржавања на Батровцима су пет сати, а на граничном прелазу Богојево сат времена.

Поделите вести