[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Uslovi za vožnju povoljiniji, oprezno u planinskim predelima

Stanje na putevima

Kiša je prestala, a vozače očekuje dobra prohodnost puteva i uglavnom suvi kolovozi sa uobičajenom jutarnjom gužvom na prilaznim putevima većih gradova. Sa slabim jutarnjim mrazem treba računati na putevima u planinskim predelima, zato smanjite brzinu na deonicama gde su kolovozi vlažni, a posebno budite oprezni na mostovima i nadvožnjacima.
Danas će se izvoditi izvoditi radovi na pranju tunela „Brančić“. U zoni radova saobraćajne trake će se zatvarati naizmenično. Prvo se zatvara leva traka u tunelu u smeru Surčin-Preljina.
U toku su radovi na izgradnji benzinske stanice na Auto-putu Miloš Veliki, u smeru ka Čačku, na oko jedan kilometar pre naplatne rampe Preljina. Za saobraćaj je zatvorena zaustavna i vozna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.
Na putu kroz Topolu, na deonici Markovac-Božurnja, izvode se radovi na frezovanju i presvlačenju kolovoza asfaltom, a vozila se naizmenično propuštaju.
Na graničnom prelazu Batrovci zadržavanja na izlazu iz Srbije za teretna motorna vozila su 120 minuta, na Horgošu teretna vozila čekaju oko 90 minuta, a na Kelebiji oko sat vremena. Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

Policijska uprava

Proteklog vikenda u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su dve osobe lakše povređene, a na putevima u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih udesa. I danas će biti pojačana kontrola brzine kretanja vozila, pa će radari tokom celog dana biti na ulicama u Čačku gde je frekventniji saobraćaj, od 16 do 17 časova biće u Parmencu, od 17.00 do 19.00 časova u Preljini, a od 22. časa do 02.00 sata iza ponoći u Mrčajevcima.

Vodosnabdevanje

U Donjim Trbušanima u Ulici Dragoslava Bojića je došlo do kvara na vodovodnoj mreži. U čačanskom vodovodu kažu da će kvar biti saniran u toku prepodneva, a da je za vreme radova moguće kratkotrajno isključenje vode. Na području grada nisu registrovani kvarovi na vodovodnoj mreži, a kvarova, kao ni planiranih isključenja vode nema ni u Gornjem Milanovcu.

HItna pomoć

Lekari u čačanskoj hitnoj pomoći imali su povećan broj intervencija na terenu, u toku prethodna 24 sata obavili su 52 kućne posete, a u ordinaciji su pregledali 22 pacijenta. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 21 ambulantni pregled i pet kućnih poseta.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike će biti povolјnije. U jutarnjim satima oprez se savetuje kardio i cerebrovaskularnim bolesnicima. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima, a tokom dana umerene aktivnosti. Moguća je glavobolјa kod osetlјivih osoba.

Поделите вести