[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Uslovi za vožnju povoljni, očekuje se pojačan saobraćaj

Stanje na putevima

Prolećne temperature donose bolju prohodnost puteva, ali i veći broj vozila i pojačan saobraćaj koji se očekuje u prvim poodnevnim satima s obzirom na to da je pred nama nama produženi vikend koji će mnogi spojiti sa Danom državnosti, a počinje i kraći raspust za osnovce i srednjoškolce. Očekuje se da saobraćaj bude pojačan prvo na izlaznim putevima iz većih gradova, a zatim na svim ostalim putnim pravcima, posebno onim koji vode ka vikend naseljima, skijalištima i planisnkim centrima na kojima ima dovoljno snega. Saobraćaj će biti pojačan i na auto-putu Miloš Veliki što će uticati da se na pojedinim naplantim rampama formiraju kolone vozila zbog kojih može biti potrebno više vremena za prolazak, a više vozila očekuje se i na putevima ka Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, na njima ima mestimično snega do 5 cm, a slično je i na putevima u planinskim predelima Ivanjice, Sjenice, Novog Pazara, Užica Kruševca i Vranja.
Prema informacijama Uprave granične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja, dok se teretna vozila na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz Srbije zadržavaju 90 minuta, a na Batrovcima 120 minuta.

Vremenska prognoza

Tokom jutra se ponegde po kotlinama visoravnima južne Srbije mestimično očekuje magla. U toku dana će u većem delu zemlje biti pretežno sunčano i toplo vreme. Kasnije posle podne na krajnjem severu Srbije, a uveče i tokom noći i u ostalim krajevima očekuje se naoblačenje sa slabom kišom, u brdsko-planinskim predelima sa slabim snegom. Vetar će biti slab i umeren zapadni i jugozapadni, uveče i noću u skretanju na severozapadni i u pojačanju. Najniža temperatura biće od -4 do 4, a najviša dnevna od 12 do 17 stepeni.
U Čačku će nakon hladnog jutra biti pretežno sunčano i umereno toplo. Duvaće slab južni vetar, jutarnja temperatura oko – 2, a u toku dana se očekuje do 13 stepeni.

Elektrosnabdevanje

Jutros se u Gornjem Milanovcu i Ivanjici beleži uredno snabdevanje električnom energijom. U Čačku je zbog kvara na niskom naponu bez struje deo Bulevara Oslobođenja, kao i deo Miokovaca, a u Dragačevu takođe ima kvarova na niskom naponu bez napona je zaseok Jakovljevići u Živici i zaseok Šulubure u Lisi.

Vodosnabdevanje

Zbog radova na zameni vodomera u Zlatiborskoj ulici u Čačku, koji će se obavljati u toku pre podneva moguće je kratkotrajno isključenje vode. U ostalim delovima grada snabdevanje vodom je uredno.

Policijska uprava

U Čačku i Gornjem Milanovcu juče se dogodila po jedna saobraćajna nezgoda, a pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih. U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Ivanjici dve osobe su teško povređene, a jedno lice je prošlo sa lakšim telesnim povredama. Radari će do 14.00 časova biti na deonici od Ovčar Banje do Beljine, a od 14.00 do 22.00 biće na istoj deonici i dalje ka Konjevićima. Od 06.00 h do 22.00 h biće na gradskim saobraćajnicama u Čačku, a od 22.00 h do 02.00 h u Mrčajevcima.

Bioprognoza

Pogoršanje biometeorološke situacije nepovolјno će uticati na većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Oprez se posebno savetuje kardio-vaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropate mogu osetiti tegobe u vidu glavobolјe, bolova u mišićima i razdražlјivosti. Maksimalna koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

 

 

Поделите вести