[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Uslovi za vožnju povoljni, popodne se očekuje pojačan saobraćaj

Stanje na putevima

Nastavlja se period lepog vremena koji će mnogi iskoristiti da predstojeći vikend provedu na nekoj od naših planina, s obzirom na to da još uvek ima snega, pa se tokom popodneva očekuje pojačan saobraćaj ka ski centrima, ali i vikend naseljima.
Prilazi zimskim turističkim centrima Zlatiboru, Tari, Divčibarama, Kopaoniku, Goču, Goliji i Staroj Planini su prohodni ali na njima ima snega i leda na kolovozu, pa je neophodna upotreba kompletne zimske opreme.
Zbog hladnog vazduha i nižih jutarnjih temperatura često dolazi do stvaranja poledice koja se najpre javlja na mostovima, nadvožnjacima i prevojima.
Na deonici Arilje – Prilike, kod mesta Klisura, radovi se izvode od 7.00 do 15.00 časova kada se vozila naizmenično propuštanju, na deonici Brežđe – Divčibrabe na snazi je obustava saobraćaja zbog radova, a obilazni put preko Valjeva i Kaone.
Usporeno se prolazi deonicom regionalnog puta između Kokinog Broda i Pribojske Banje gde su radovi produženi do 1. aprila, a na magistralnom putu ka Crnoj Gori između Brodareva i Gostuna, saobraćaj se zbog odrona odvija uz pomoć semafora, jednom trakom naizmeničnim propuštanjem vozila.
Prema podacima Uprave granične policije  na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja, a na teretnim ka Mađarskoj i Hrvatskoj se beleže višesatna čekanja, na Horgošu se teretnja vozila zadržavaju četiri sata, na Batrovcima do tri, na Šidu oko dva sata a na graničnom prelazu Sremska Rača sat vremena.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na dalekovodu, bez električne energije biće potrošači u Viljuši i delu Banjice, Stojićima i Radovanovićima. Planirano je da se radovi izvode od 08.0 do 15.00 časova.
Na području Dragačeva će zbog radova na raskresu rastinja u trasi dalekovoda od 08.00 do 15.00 časova bez struje biti područje Turice i zaseoci Jaćimovići i Blagojevići u Puhovu.

Vodosnabdevanje

Zbog kvarova na vodovovodnoj mrežu u toku prepodneva će doći do prekida u isporuci vode u delu Bulevara Vuka Karadžića na uglu sa Ulicom Stevana Prvovenčanog, u Ulici Milisava Petrovća u Parmencu i u varošici u Preljini. Radovi na popravci kvarova biće završeni do 12.00 sati.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija izazivaće uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski bolovi i neraspoloženje. Preporučuje se povećana koncentracija svim učesnicima u saobraćaju.

Policijska uprava

Prema podacima iz policijske uprave, u Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povređenih putnika, a na području Gornjeg Milanovca, Ivanjice, Guče i Lučana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radari se ovog prepodneva nalaze na putnom pravcu od Beljine ka Ovčar Banji gde će biti do 14.00 časova, a od 14.00 do 22.00 časa biće u Bulevaru Tanaska Rajića, ulicama Crvene Armije i Aleksandra Savića i drugim frekventnijim saobraćajnicama.

Поделите вести