[rstr_selector]
Foto: Dženarika info

Uslovi za vožnju povoljni, saobraćaj umerenog intenziteta

Stanje na putevima

Početak radne nedelje donosi pojačan saobraćaj na gradskim saobraćajnicama, dok je na najfrekventnijim putnim pracima i na autoputevima umerenog intenziteta. Uslovi za vožnju su povoljni, ali u toku dana treba očekivati kišu i mokre ili klizave kolovoze u pojedinim krajevima Srbije.
Razlog za sporjim vožnjom su deonice puteva koje prolaze kroz useke i klisure na kojima iznendna pojava odrona zemlje ili kamena može biti opasna.
Naizmenično propuštanje vozače očekuje na deonici Takovo – Pranjani gde su u toku radovi na rehabilitaciji puta, zbog radova na izgradnji tunela na deonici Pranjani – Trbušani vozila preusmeravaju na lokalni putni pravac, a zbog izgradnje nadvožnjaka i pristupne saobraćajnice na budućoj trasi autoputa saobraćaj se sa regionalnog puta Gojna Gora – Čačak, preusmerava na lokalni put.
Danas će na snazi biti obustava saobraćaja na deonici Beranovac – Goč, zbog radova na asfaltiranju puta, obustava će trajti do 18 časova, a alternativni putni pravac vodi preko Vrnjačke Banje.
Prema podacima Uprave granične policije nema zadržavanja na putničkim terminalima naših graničnih prelaza dok se na teretnim vozila zadržavaju duže na izlazu iz zemlje ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

Elektrosnabdevanje

U Dragačevu danas počinju radovi na seči rastinja u trasi dalekovoda, koji će se obavljati do četvrtka. Danas će  od 09.00 do 15.00 časova bez električne energije biti potrošači u delu Viče, zaseok Donji Brest, a sutra u istom periodu struje neće imati Gornji i Donji Duvac.
Na području Gornjeg Milanovca od 9.00 do 15.00 časova bez struje će biti potrošači od Gornje Vrbave prema Vraćevšnici, Crnući i Lipovcu i potrošači u Svračkovcima od „Spektra“ prema Majdanu i Gornjoj Crnući.

Vodosnabdevanje

U Ljubiću kod preduzeća „Progres“ je registrovan kvar na vodovodnoj mreži, zbog čega je došlo do prekida u snabdevanju vodom. Radnici čačanskog Vodovoda rade na popravci kvara i očekuje se da će kvar saniran do podneva.
U ostalim delovima Čačka, vodosnabdevanje je uredno.

Bioprognoza

Usled očekivane biometeorološke situacije oprez se savetuje srčanim bolesnicima, kao i osobama sa disajnim problemima. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe, bolova u mišićima i pada koncentracije će u drugom delu dana biti u pojačanju. Preporučuje se posebna pažnja u saobraćaju.

Поделите вести