Uslovi za vožnju povoljni, više vozila se očekuje ka planinskim centrima

Uslovi za vožnju povoljni, više vozila se očekuje ka planinskim centrima

0
Foto: Pixabay
Stanje na putevima

Nastavlja se lepo vreme koje donsi dobre uslove za vožnju, pa vozači ni danas ne bi trebalo da imaju poteškoća u saobraćaju. Mnogi su spojili novogodišnje sa božićnim prazničnim danima zbog toga se očekuje umereniji intenzitet saobraćaja, ali povremene talase sa većim brojem vozila očekuju se na najfrekventnijim graničnim prelzaima kao i na putevima koji vode ka planinama i zimskim turističkim centrima.
Produženi su radovi na izgradnji petlje „Pakovraće“ na deonici Pakovraće (Markovica) – Kratovska stena, pa je saobraćaj i dalje preusmeren na privremenu devijaciju i kružnu raskrsnicu. Takođe su produženi radovi na deonici Brežđe – Divčibare, pa ako putujete ka Divčibarama ne možete koristiti prilaz preko Mionice, već se koristi obilazni put preko Valjeva i Kaone. Na deonici Kokin Brod – Pribojska Banja, izvode se radovi na rehabilitaciji kolovoza, zbog kojih se od 7 do 16 časova, saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.
Na naplatnim stanicama nema zadržavanja, čekanja trenutno nema ni na graničnim prelazima, a iz Uprave granične policije podsećaju da, u cilju bržeg prolaska na graničnim prelazima sa Mađarskom i rasterećenja Horgoša i Kelebije, granični prelaz Bački Vinogradi radi od 7 do 22 časa, a prelaz Bajmok od 7 sati do ponoći.

Elektrosnabdevanje

Na elektromrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu nema kvarova, za danas nema ni planskih isključenja struje. Iz pogona Elektrodistribucije u Guči su najavili radove na dalekovodu zbog kojih će od 08.00 do 15.00 časova bez struje biti Grab, Zeoke i Rogače.
Na području Ivanjice zbog radovs na mreži niskog napona od 08:00 do 16:00 časova bez električne energije će biti naselje ispod repetitora Šutelj u Šumama.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave u Čačku, od petka 31. decembra, do danas u Moravičkom okrugu se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda. Od toga četiri u Čačku u kojima su tri lica povređena, a u Ivanjici se dogodila jedna u kojoj, pored pričinjene materijalne štete, nije bilo povređenih putnika. U Gornjem Milanovcu i Lučanima novogodišnji praznici su protekli bez saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na ulicama sa frekventnijim saobraćajem u Čačku, od 14.00 do 22.00 časa na putnom pravcu od Mojsinja ka Mrčajevcima, dok će od 22.00 časa do 06.00 sati sutra ujutru biti u Mrčajevcima.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu relativno povoljno uticati na hronične bolesnike. Izvesne tegobe mogu osetiti osobe sa srčanim i respiratornim oboljenjima. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja i nesanica.

Hitna pomoć

Lekari u hitnoj medicinskoj službi u Čačku pregledali su u toku prethodna 24 sata 29 pacijenata u ordinaciji, a na terenu su intervenisali 43 puta. Dosta posla bilo je i za milanovačke lekare koji su obavili 30 pregleda u stanici Hitne pomoći i pet kućnih poseta.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR