Претрага
[rstr_selector]

Услови за вожњу повољни, задржавања на границама до 20 минута

После викенда током којег је саобраћај био појачан због почетка летње туристички сезоне, данашњи дан доноси нешто умеренији саобраћај и добре услове за вожњу. Једино магла током преподнева може отежавати вожњу поред река и у котлинама западне, централне и југоисточне Србије.

На деоницама на којима се изводе радови у сатима појачаног саобраћаја може бити повремених застоја.

Променљиво време задржавања на граничним прелазима са Македонијом и Бугарском треба очекивати и у наредном периоду. Радним данима се на овим прелазима углавном брже пролази.

Према последњим информацијама Управе граничне полиције, на нашим путничким терминалима нема задржавања дужих од 20 минута. Без обзира на то, из АМСС подсећају да, поред задржавања на нашим прелазима, увек треба додати и време које је потребно за пролаз на терминалима суседних земаља, а које продужава укупно време чекања на границама.

На граничним прелазима Хоргош и Батровци, теретна возила на излазу из земље чекају три сата, на Градини се теретна возила задржавају сат времена, а путничка 20 минута. На Прешеву, путничка возила такође чекају 20 минута. Камиони и шлепери на Келебијии чекају два сата, а на граничном прелазу Сремска Рача сат времена.

Према информацијама из ЈП „Путеви Србије”, због оштећења пута саобраћај се одвија успорено на деоници Ариље – Висока, а пут Мрчајевци – Краљево код Адрана није у функцији због оштећења моста. Возачи могу користити путни правац Мрчајевци – Кнић – Гружа – Краљево.

Забрана саобраћаја за теретна возила преко 12 тона, на снази је на деоници Трбушани – Коњевићи – Чачак – Самаила, односно на старом путу за Краљево.

У току су радови на одржавању моста преко реке Деспотовице, на деоници магистралног пута Горњи Милановац – Прељина. Саобраћај се на мосту одвија наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафора, од 7 до 17 часова.

До краја јуна се изводе радови на редовном одржавању деонице Чачак (Гуча) – Кратовска стена, од Парменца до Овчар Бање. Радови се изводе радним данима, од 8 до 16 часова, уз наизменично пропуштање возила, док се викендом враћа редован режим саобраћаја.

Поделите вести