Претрага
[rstr_selector]

Uspeh čačanskih balerina u Šapcu

Na drugom Međunarodnom takmičenju baletskih studija, koji je održan 4. decembra u Šapcu u organizaciji Udruženja baletskih umetnika Srbije i Centra za igru iz Beograda, baletski studio čačanskog Doma kulture „Adagio“, koji vodi nastavnica baleta Snežana Aćimović, osvojio je četiri prve i dve specijalne nagrade. Čačanske balerine su u koreografiji „Patuljci“ u kategoriji deca (moderan balet) osvojile prvo mesto, koje je pripalo i varijaciji koju je izvela Anđela Zelenović. Koreografija „Peron“, u kategoriji klasičan balet (juniori) takođe je proglašena najboljom i uz to dobila je Specijalnu nagradu za najusklađeniju koreografiju prema uzrastu i najuvežbaniju koreografiju na celom takmičenju.

Prvo mesto za „Novac u rukama“

novac-u-rukama

Koreografija „Novac u rukama“ u kategoriji moderan balet (seniori) osvojila je prvo mesto i Specijalnu nagradu za najbolju koreografiju na celom takmičenju.
Na ovom takmičenju je učestvovalo više od 20 plesnih studija i ansambala iz Beograda, Šapca, Smedereva, Pančeva, Obrenovca, Valjeva, Čačka…
Žiri je radio u sastavu: predsednica Slavica Štrljić, sekretar Udruženja baletskih umetnika Srbije, balerina „Teatra T“ u penziji, Gabrijela Tegljaši, predsednica Udruženja baletskih umetnika Vojvodine, balerina Srpskog narodnog pozorišta u penziji i Biljana Knežević, balerina, solista „Teatra T“.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *