Претрага
[rstr_selector]

Uspeh učenika kao odraz kvaliteta nastavnika

Gimnazija u Čačku već nekoliko godina prati rezultate upisa svojih učenika na fakultete. Direktor ove ustanove, Ivan Ružičić, kaže da je uloga gimnazije da pripremi učenika za dalje školovanje zbog čega su i počeli da prate statistiku kao potvrdu svog rada.

– Mi do tih podataka dolazimo vrlo precizno, ne dobijamo svaki put povratne informacije sa fakulteta. Naglašavam da mi prikupljamo te podatke i upravo zbog toga stojimo iza njih. Podatke prikupljamo poslednih desetak godina, ali, u prethodne dve do tri godine primećujemo da su rezultati naših učenika na veoma visokom nivou. 92% učenika sa prirodnog i 73% učenika sa društvenog smera se prošle i ove godine upisalo na budžet, tako da je to na nivou škole oko 82% što je izuzetno dobar rezultat. Inače, 86% naših učenika upisuje fakultete Univerziteta u Beogradu, kaže Ružičić.

Podaci FON-a izuzetno pozitivni za čačansku Gimnaziju 

Direktor Gimnazije u Čačku, Ivan Ružičić kaže da je Fakultet organizacionih nauka jedan od retkih koji Gimnaziji redovno šalje informacije o upisu njihovih učenika u ovu visokoškolsku ustanovu.

– Mi sa njima odlično sarađujemo. FON ima bazu podataka koja prati upis učenika i koja je pre nekoliko godina nas kandidovala za nagrade za prve tri škole u Srbiji po uspehu koji naši učenici pokažu prilikom upisa na fakultete. Ove godine, podaci su pokazali da smo među prvih deset škola. Moguće je, kad bi se ti rezultati sravnili iz prethodnih nekoliko godina, da bismo bili u samom vrhu što, takođe, potvrđuje kvalitet rada u našim školama. Mislim da to treba da se prepozna. Lokalna samouprava je to prepoznala i ona nas odlično prati, ali bi trebalo i Ministarstvo prosvete to da prepozna u smislu da one sredine koje mogu da idu napred budu podržane kao primeri koje treba slediti, zaključio je Ružičić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *