Uspešan nastup Karate kluba „Pobednik 032“

Uspešan nastup Karate kluba „Pobednik 032“

Na dva turnira održana u nedelju, takmičari KK "Pobednik 032" osvojili trinaest medalja

0

U nedelju 14. aprila, karatisti iz kluba „Pobednik 032“ učestvovali su na dva turnira. Finale Lige šampiona JKA Shotokan Federacije Srbije, u okviru koga snage odmeravaju „najbolji od najboljih“ takmičara države, održano je u Ćićevcu. Drugo takmičenje, tradicionalni Vaskršnji kup, u organizaciji je KK Čačak i iz godine u godinu sve masovnije.

Trijumf uprkos izuzetno teškoj konkurenciji

I pored velikog izazova, predstavnici na finalu Lige uspešno su se izborili sa njime. Sestre Zimonjić pobrale su velike uspehe, svaka u svojoj konkurenciji: Jana je postala dvostruki državni šampion u katama i dogovorenom sparingu, a Jovana osvojila zlatnu medalju u borbama i srebro u katama. Luka Mladenović je osvojio drugo mesto u dogovorenom sparingu i treće mesto u katama.

Što se tiče učesnika Vaskršnjeg kupa, njih deset uzelo je ukupno sedam medalja. Zlato je pripalo Đorđu Cekinoviću, srebro Lazaru Sokiću i Suzani Stijak, koja je debitovala u borbama, a dodeljena su čak četiri bronzana odličja. Njihovi nosioci su Helena Brković, Veljko Bukvić, Zoran Smiljanić i Ivona Jovanović, svi u katama. Suzana Jerinić i Strahinja Grković zauzeli su četvrto mesto u istoj kategoriji, dok je Lazar Vujadinović bio peti.

Zadovoljna što su na najbolji mogući način predstavili svoj klub i grad, svim takmičarima je čestitala Marija Petković, njihov trener, poželevši im da „nastave sa treninzima kao i do sada, budu još bolji i uspešniji.“

PODELI

POSTAVI ODGOVOR