USPEŠNO UDRUŽIVANJE USPEŠNIH PRIVREDNIKA: „Chips way” i „Mona Javor” potpisali ugovor o...

USPEŠNO UDRUŽIVANJE USPEŠNIH PRIVREDNIKA: „Chips way” i „Mona Javor” potpisali ugovor o saradnji

Saradnju koju su započeli prošle godine, čačanski „Chips way” i ivanjička „Mona Javor” danas su ozvaničili potpisivanjem ugovora o proizvodnji, odnosno otkupu semenskog krompira

1

Preduzeće „Mona Javor” iz Ivanjice i Kompanija „Chips way” iz Čačka potpisali su danas ugovor prema kojem će „Chips way” ubuduće koristiti isključivo semenski krompir koji na Javoru proizvodi preduzeće „Mona Javor”. Tim povodom, Đorđe Momirović, direktor i vlasnik „Mone Javor” naglasio je da je značaj ugovora veći ukoliko se uzme u obzir činjenica da se semenski krompir ponovo proizvodi u Srbiji i da je, pri tom, vrhunskog kvaliteta, a niže cene od uvoznog.

– Angažovali smo vrhunske stručnjake iz Srbije. Nama je savetnik doktor Zoran Broćić, redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu i mislim da pod njegovom kontrolom pravimo zaista dobro seme. Vraćamo se na proizvodnju koja se u ivanjičko-sjeničkom kraju odvijala vekovima. U jednom periodu ljudi su izgubili poverenje u ovo seme koje je izuzetno kvalitetno i koje se gaji na padinama Javora i okolnih planina i brda, kaže Momirović.

Svi činioci na strani saradnje

Sa Momirevićevom ocenom saglasan je i Tomislav Bajević, direktor Kompanije „Chips way”. On naglašava da su blizina, kvalitet i niža cene od uvozne svakako na strani saradnje sa „Monom Javor”.

– Kvalitet koji smo dobili od „Mone Javor” prošle godine je bio izvanredan, pa je to jedan od razloga zbog kojih smo potpisali ugovor. Drugi je svakako blizina, odnosno mala udaljenost između Ivanjice i Čačka što omogućava brzu reakciju tako da se semenski krompir brzo i lako dostavlja u fabriku nakon čega ga mi prosleđujemo kooperantima. Zapravo, proces od proizvođača semena do proizvođača krompira se uglavnom završava za jedan dan, kaže Bajević i ističe da je cena „Moninog” krompira niža nego u inostranstvu.

 

1 KOMENTAR

  1. Da li je moguce dobiti posao bez veze?Posto sam ja zavrsila smer,hemiski tehnicara,cetvrti stepen u Cacku?A u Cipsari kao i svugde rade,oni koji nemaju tu struku?HVALA!!!!

POSTAVI ODGOVOR