Usporen saobraćaj zbog radova u Ovčar Banji i na kružnom toku u...

Usporen saobraćaj zbog radova u Ovčar Banji i na kružnom toku u Konjevićima

0
Radovi na putu

radovi-na-putu1Danas će se na putu od Pejičine krivine do Ovčar Banje raditi na kavanju kamenih kosina zbog čega se saobraćaj odvija uz nazimenično propuštanje vozila. Radovi će se izvoditi do 16 čaosva, do kada su mogući i povremeni prekidi u saobraćaju u trajanju od 10 do 15 minuta.
Na kružnom toku u Konjevićima danas se izvode radovi na popravci kolovoza, zbog kojih će biti onemogućeno skretanje iz kružnog toka na Živanića put i uključenje sa Živanića puta na kružni tok. U zoni radova saobraćaj će se odvijati usporeno uz naizmenično propuštanje vozila, a radovi su obezbeđeni saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Za ponedeljak i utorak planirani su radovi na frezovanju i krpljenju asfaltnog kolovoza u delu Ulice Dr Dragiša Mišović koji će se izvoditi u periodu od 8 do 16 časova, a saobraćaj će se odvijati usporeno uz naizmenično propuštanje vozila.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrU Čačku nema kvarova na vodovodnoj mreži pa je isporuka vode uredna. U Gornjem Milanovcu je bez vode deo Ulice Radovana Grkovića zbog pucanja cevi kod broja 24. Ekipe su na terenu i rade na saniranju kvara i očekuje se da će radovi biti završeni do 12 sati, kada bi trebalo da bude uspostavljeno normalno vodosnabdevanje.

Uprava saobraćajne policije

policija-servis-obrPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije u toku jučerašnjeg dana u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici nije bilo saobraćajnih nezgoda, dok se u Lučanima dogodila jedna u kojoj je jedno lice lakše povređeno. Radarske kontrole prvog dana vikenda biće raspoređene na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku do 22 časa.

Hitna pomoć

hitnaLekari u Hitnim medicinskim službama imali su uobičajen obim posla u toku prethodna 24 sata. Čačanska Hitna pomoć izlazila je na teren 38 puta, a u ordinaciji je evidentirano 30 pregleda. U Gornjem Milanovcu su lekari obavili 18 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta, dok je u ivanjičkoj Hitnoj pomoći pregledano 60 pacijenata, a uz to lekari su obavili i pet kućnih poseta.

Bioprognoza

Zabio-prognoza-3-servis-obrdržava se relativno povoljan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se i dalje savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolje i umora. Preporučuje se pridržavanje saveta lekara i adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim daljim porastom temperature vazduha.

Stanje na putevima

autoputPorast dnevnih temperatura donosi bolju prohodnost puteva, ali intenzivno otapanje snega u planinskim predelima predstavlja opasnost od izlivanja bujičnih potoka koji nanose zemlju na kolovoz, saopštio je jutros AMSS.
Vozačima se preporučuje da budu pažljivji u vožnji posebno na mestima gde se prelazi sa suvog na mokar kolovoz i na putevima kroz stenske useke i klisure jer su kao posledica naglih promena vremena učestali odroni. Ima ih na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrli, dolinom Drine, kao i kroz Ovčarsko-kablarsku, Drensku i Sićevačku klisuru.
Saobraćaj je umerenog intenziteta, a sa izmenama treba računati na deonicama na kojima putari rade na sanaciji oštećenja nastalih tokom zimskog perioda. I dalje je neprohodan put kod Đunisa zbog izlivanja Južne Morave, dok je prohodnost na ostalim putevima u nižim predelima dobra. U planinskim predelima i ka zimskim turističkim centrima još uvek ima zaostalog snega, pa je upotreba zimske opreme obavezna.
Umeren inteniztet saobraćaja je i na graničnim prelazima gde nema dužih zadržavanja od 30 minuta, ali se narednih sati očekuje pojačan saobraćaj ka Mađarskoj što je karakteristično za dane vikenda zbog čega su na ovim prelazima moguća i nešto duža zadržavanja.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR