Претрага
[rstr_selector]

Успорена вожња на деоници магистралног пута Чачак – Пожега, у зони петље Паковраће

Наставља се период променљивог стања коловоза и услова у којима је вожња тежа, с обзиром на могуће повремено јаче пљускове које и данас према најави метеоролога треба очекивати у другом делу дана. Видљивост може бити смањена због магле поред река и преко планинских превоја, док на путевима поред стенских усека повремени одрони могу донети опасност у вожњи. Због тога из Оперативног центра АМСС саветују возачима да смање брзину и возе на већем одстојању између возила.

Успорена вожња очекује возаче на деоници магистралног пута Чачак – Пожега, у зони петље Паковраће, због радова на изградњи деонице ауто-пута Милош Велики, Паковраће – Пожега, као и на деоници од Парменца до Овчар Бање, где се због радова на редовном одржавању, радним данима од 8 до 16 часова саобраћај одвија уз наизменично пропуштање возила, а викендом се враћа редован режим саобраћаја.

У току су радови на појачаном одржавању на деоници магистралног пута Нови Пазар – Рашка. Током извођења радова теретни саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила уз обуставу саобраћаја од 8 до 14 часова. Алтернативни путни правац за путничка возила је стари пут Нови Пазар – Рашка.

Према подацима Управе граничне полиције, на путничким терминалима задржавања нису дужа од 15-ак минута, док се на теретним бележе вишесатна чекања. На Хоргошу и Келебији на излазу из земље камиони и шлепери се задржавају два сата, на граничном прелазу Бачка Паланка четири, на Батровцима и Бездану шест, док на Шиду теретна возила чекају и до 10 сати.

Поделите вести