[rstr_selector]

Do utorka bez naplate parkiranja

Parking servis

parking-zona_80x80Čačanski „Parking servis“ za vreme uskršnjih praznika neće vršiti naplatu parkiranja ni SMS porukama ni na zatvorenom parkingu. Prema informacijama iz ovog preduzeća, u danima praznika neće raditi ni „pauk“, a ni depo „Parking servisa“, osim u slučajevima vanrednih situacija ili na poziv policije.

Uprava saobraćajne policije

policija-servis-obrPrema podacima iz čačanske Uprave saobraćajne policije na putevima u Moravičkom okrugu u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. U policiji kažu, da će od 14.00 do 22.00 svi važniji putni pravci na području grada biti pokriveni radarskom kontrolom.

Hitna pomoć

hitnaHitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 25 puta na terenu, a u ordinaciji su lekari pregledali 42 pacijenta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 25 ambulantnih pregleda i devet kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć imala ukupno 53 intervencije od kojih pet na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaKod osoba sa cerebrovaskularnim i respiratornim obolјenjima moguće su tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu bolova u mišićima, glavobolјe i smanjene radne sposobnosti. Oprez se savetuje svim učesnicima u saobraćaju.

Stanje na putevima

put_80x80Danas će biti pojačan saobraćaj u našoj zemlji, koji se očekuje i tokom vikenda, a najopterećeniji su autoputevi, kao i svi ostali putevi koji vode ka turističkim mestima i vikend naseljima, saopštio je jutros Automoto savez Srbije. Kiša donosi mokre kolovoze i smanjenu vidljovost što vožnju čini napornijom i zahtevnijom, a neprilagođena brzina u usslovima mokrih kolovoza najčešći je razlog saobraćajnih nezgoda, zbog čega se  vozačima savetuje da smanje brzinu i prilgaode je uslovima na putu. Pojačan saobraćja donosi i veći priliv vozila na pojedinim graničnim prelazima, ali prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta. Alternatnivni granični prelazi na kojima se uvek brže prolazi su Šid, Bačka Palanka i Sot sa Hrvatskom, ili Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš 2, ukoliko dođe do zadržavanja na Kelebiji ili Horgošu sa Mađarskom. Teretna motorna vozila i dalje čekaju i po nekoliko sati prilikom ulasku u Mađarsku i Hrvatsku.

Поделите вести