[rstr_selector]

Užičani samoinicijativno uređuju park za pse

Gradsko veće u Užicu još 2011. godine donelo je Odluku o držanju životinja na području ovog grada, koja sadrži i tačku po kojoj se ova lokalna samouprava obavezuje da u roku od tri meseca od stupanja na snagu ovog dokumenta uđe u proceduru uređenja zelene površine, na koju se psi mogu puštati u prirodu.

Od donošenja ove odluke prošlo je više od tri godine i ona se u većoj meri i sprovodi, naročito u delovima koji se odnose na zabranu držanja domaćih životinja, pa sve do ograničenja broja pasa i mačaka koji se mogu držati u višespratnicama.

Međutim, obećane i predviđene zelene površine namenjene psima, još uvek nema na vidiku. Ipak, Užičani, ljubitelji životinja, naročito pasa, odlučili su da uzmu stvar u svoje ruke i da ličnim angažovanjem pokrenu gradske vlasti na Đetinji da se ovaj problem uzme u razmatranje. Pre nešto više od deset dana, vlasnici pasa u Užicu pokrenuli su inicijativu za uređenje parka za pse, o čemu smo već govorili. Pošto je u Užicu već postojala ideja da se jedna zapuštena lokacija u naselju Turica uredi za potrebe puštanja pasa u prirodu bez korpe i povoca, ljubitelji životinja su pristupili uređenju upravo tog prostora.

Proteklih deset dana grupa Užičana u pratnji svojih pasa, radila je na uklanjanju šiblja i korova kako bi ovom terenu mogla da pristupi mehanizacija.

Ljubitelji pasa iz Užica inicijativu za uređenje parka za pse pokrenuli su na fejsbuku, gde je nakon svake akcije i fotografijama potkrepljen svaki korak napred ka izgradnji budućeg parka za pse, prvom u ovom delu Srbije.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести