[rstr_selector]

Užice: Za postavljanje „kandži” na nepropisno parkirana vozila nema ko da izdaje naloge

Javno komunalno preduzeće „Bioktoš” iz Užica prošle godine je nabavilo 26 „kandži” kako bi stalo na put vozačima koji nepropisno parkiraju svoja vozila. Izdavanje naloga za postavljanje ovih uređaja u nadležnosti je komunalne inspekcije i policije, ali kako oni ne mogu da stignu da se bave tim poslom, ovaj sistem sprečavanja nepropisnog parkiranja još nije zaživeo, kaže Goran Stanić, direktor JKP „Bioktoš”.

– Mi smo prošle godine u decembru nabavili 26 „kandži”, 20 za putničke automobile, četiri za kombije i dve za kamione, ali to još uvek nije zaživelo. U martu smo napravili organizaciju radnika i posla. Izdavanje naloga za stavljanje „kandži” trebalo bi da bude nadležnost komunalne inspekcije i policije, međutim ovde u Užicu tih ljudi nema dovoljno, mi imamo obaveštenje da ne mogu da stignu da se bave tim poslom, a saobraćajna policija kaže da nije nadležna za to, zato to i ne funkcioniše, objašnjava Stanić.

„Kandže” jeftinije od „pauka”

„Kandže” se postavljaju u cilju sankcionisanja vlasnika nepropisno parkiranog vozila kome je onemogućeno da se pomeri dok ne plati kaznu.

– „Kandže” su zamena za „pauk”, stavljaju se samo na jedan točak i lepi se nalepnica na vidno mesto, sa strane sa koje dolazi vozač, kao obaveštenje da mu je nameštena „kandža” i da ne može da pomeri auto jer mu je blokiran jedan točak. Ukoliko vlasnik auta ne dođe za vreme radnog vremena da plati kaznu kako bi mu se skinula „kandža”, onda na kraju druge smene dolazi „pauk” i odvozi taj automobil na deponiju. Kazna za taj prekršaj je 2.000 dinara, svakako je jeftinije nego kad „pauk” odnese vozilo, ali ne funkcioniše jer nemamo nadležnu službu za to, kaže Goran Stanić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *